Kuka

https://www.kettunet.com/kuka/

Moi!

Onpas todella mukavaa kun kurkkasit metsästysaiheisille sivuilleni.

TietoTori – sieltä löytyy drillinkiin liittyviä artikkeleita sekä muitakin metsästysaiheisia juttuja.

FoxBallistics – sieltä voit ladata tekemäni monipuolisen ja suomenkielisen FoxBallistics- ballistiikkaohjelman. Ohjelmalla voit tutkia äärimmäisen helposti käyttäsi luodin lentorataa. Sovelluksesta löytyy paljon muitakin innovatiivisia ominaisuuksia.

Kokkailuun hieman hurahtaneena lisäsin ruokaosion, josta löydät riistaruokia ja muitakin hyväksi havaittuja herkkuja – kannattaa tutustua, jos sieltä vaikka löytyisi ideoita omiin kokkailuihin. 

Itse olen harrastanut enimmäkseen linnustusta, ja aloitin sen aikoinaan kantamalla lapin selkosilla sekä haulikkoa että luodikkoa (Miroku 12/70 + Winchester .222). Sen jälkeen hankin Tikka 512s haulikkorihlan (12/76 + .308 win) päästäkseni eroon kahden aseen kantamisesta. Muutenkin huonona haulikkoampujana en koskaan oppinut ampumaan Tikan haulipiipulla.

Viimein päätin toteuttaa nuoruuden haaveeni drillingistä metsästysystäväni esimerkin innoittamana. Totesin kuitenkin Suomen markkinoiden olevan suppeat ja hintatason varsin korkean. Katseet suuntautuivatkin sattumalta Saksan markkinoille, ja sieltä löytyikin hyväkuntoinen Länsi-Saksan Eckernfördissä vuonna 1972 valmistettu JP Sauer & Sohn 3000 varsin kohtuuhintaan.

Sivusto on tehty helpottamaan niitä, jotka myös harkitsevat aseen hankintaa ulkomailta. Linkkisivulta löydät lukuisia linkkejä lähinnä saksalaisiin aseliikkeisiin. Toivottavasti viihdyt ja saat kaipaamaasi tietoutta. Kuvagalleriasta löydät myös kuvia omilta metsästysreissuiltani vuosien varrelta.

Pasi Kettunen

Vaasa