Arveluttavaa ilmiantoa

https://www.kettunet.com/arveluttavaa-ilmiantoa/

WildLeaks_Logo

Wikilieaksin varjossa on ilmaantunut erilaisia vuotosivustoja, nyt myös Suomeen on rantautunut Luonnonsuojeluliiton siipien alle suomenkielinen salametsästyksen ilmiantosivusto, Wildleaks. Asiasta uutisoi mm. Helsingin Sanomat: http://www.hs.fi/kotimaa/a1423277497003

Henkilökohtaisesti en ymmärrä miksi viranomaisen tutkittavia asioita ilmoitettaisiin/ ilmiannettaisiin ensisijaisesti Luonnonsuojeluliitolle?

Sivustolla mainitaan: ”Kokeneet ja vastuuntuntoiset ammattilaiset, tutkivat journalistit ja lainvalvonnassa toimineet henkilöt arvioivat WildLeaksille lähetetyt dokumentit ja vihjeet. Arviointia ja toimenpidepäätöstä varten WildLeaks käyttää uudenaikaisia tiedustelumenetelmiä, laajaa kontaktiverkostoa ja uusinta teknologiaa.

En näe että tällä olisi mitään arvoa Suomessa, missä on kohtuullisen luotettavat viranomaiset. Suomen viranomaisilla on myös huomattavan paljon paremmat valtuudet tutkia epäiltyjä rikoksia. Epäilen vahvasti myös luonnonsuojeluaktivistien puolueettomuuteen omissa ”tutkimuksissaan”. Tällaisille sivuille voi hyvinkin tulla myös esim. kosto- tai kiusantekomielessä tehtyjä perättömiä ilmiantoja.

 

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.