Peruna-riistapyörykät, hirven file Parman kinkussa, uunikasvikset ja mansikkakakkua

https://www.kettunet.com/hirven-file-parman-kinkussa/

 

 

 

Alkupalana peruna-riistapyörykät, pääruoaksi hirven filettä käärittynä Parman kinkkuun uunikasviksilla, jälkiruoaksi täytekakkua.

Peruna-riistapyörykät:

Alkuruokana peruna-riistapyörykät mustatorvisienikastikkeella. Pyöryköiden täytteenä palvipeuraa, pekonisilppua, salottisipulia ja aurajuustoa.

-500 g perunaa

-3 munankeltuaista

-suolaa

-50 g maitorahkaa

-75 g voita

-150 g vehnäjauhoja

-200 g riistan lihaa

-50 g silavaa

-1 salottisipuli

-1 rkl tuoreita yrttejä

-2 rkl korppujauhoja

Perunat keitetään kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kypsät perunat kuoritaan ja soseutetaan. Lisätään 2 keltuaista, maitorahka, 50 g sulaa voita ja sekoitetaan taikinaksi vehnäjauhojen kanssa.

Liha leikataan pieniksi kuutioiksi ja kypsennetään pannulla kuumassa öljyssä (alkup. ohjeen mukaan lihan sekaan voi lirauttaa 1 rkl giniä). Silputaan silava ja kuorittu sipuli kuutioiksi. Kuullotetaan voissa ja sekoitetaan taikinaksi viimeisen munankeltuaisen ja yrttien kanssa. (Itse siis sovelsin tätä alkuperäistä ohjetta ja käytin täytteenä palvipeuraa, sipulia ja aurajuustoa)

Muotoillaan perunataikinasta 16 litteää levyä ja niiden päälle pannaan riistanlihatäytettä. Levyt muotoillaan pyöryköiksi. Keitetään 10 minuuttia kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Paahdetaan korppujauhoja voissa ja ripotellaan valmiiden pyöryköiden päälle. Tarjoillaan sienikastikkeen kanssa.

Perunap

Paahdetut kasvikset:

Suikaloidaan perunat, porkkanat, palsternakat ja sipulit pellille. Pirkotellaan päälle öljyä, mustaa pippuria. Päälle myös yrttejä. Paahdetaan uunissa kypsiksi.

Uunikasvikset

 

Yrttivoi:

Voihin sekoitetaan haluttuja mausteita ja yrttejä (esim: valkosipuli, persilja, ruohosipuli, tinjami, mustapippuri jne…). Muotoillaan voipaperissa pötkyläksi ja pötkylän voi pyöritellä mustapippurirouheessa. Pötköstä leikataan siistejä nappeja pihvin päälle.

Yrttivoi

 

Hirven file Parman kinkulla:

Siistitään file kalvottomaksi

Siistitään file kalvottomaksi

Kääritään file Parman kinkkusiivuilla

Kääritään file Parman kinkkusiivuilla

 

Sidotaan puuvillanarulla Parman kinkku fileeseen ja leikataan file reiluiksi pihveiksi

Sidotaan puuvillanarulla Parman kinkku fileeseen ja leikataan file reiluiksi pihveiksi

 

Paistetaan pihvit valurautapannulla mediumeiksi ja poistetaan tukilangat. Kootaan annos. Paahdettuja kasviksia, hirfen file käärittynä Parman kinkkuun yrttivoilla ja sienikastiketta. Koristeena retiisisiivuja.

HirvenFiletta

 

Jälkiruoaksi Isänpäivän kunniaksi mansikkakakkua.

Kakku1

 

Kakkupala

Täytteenä mansikkamoussea

 

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.