Kaarinan ammuntasimulaattori

https://www.kettunet.com/kaarinan-ammuntasimulaattori/

Kaverin kanssa työreissulla Turussa päätettiin pitää oma ”tykyiltapäivä” ja käydä ampumasimulaatorissa Kaarinassa. Simulaattoria ylläpitää Turun Seudun Riistanhoitoyhdistys Turun kupeessa Kaarinassa. Simulaattori sijaitsee Turun Seudun Riistanhoitoyhdistyksen toimitiloissa vanhaan rintamamiestaloon tehdyssä Riistatalossa Kaarinassa osoitteessa Paraistentie 15.

 

20780 Kaarina, Suomi

 

simulaattori_1Simulaattori on malliltaan Marksman ST-2 ja siinä voi käyttää omaa asettaan. Me turvauduimme tällä ensimmäisellä kerrallamme yhdistyksen laina-aseisiin. Simulaattorin yli 16 m2:n kankaalle heijastetuilla videokuvilla voi harjoitella hirven, karhun, villisian tai saksanhirven metsästystilanteita. Metsästystilanteita voi harjoitella riistan eri etäisyyksille, kulkusuunnille ja nopeuksille. Lisäksi haulikkoaseilla voi harjoitella niin savikiekkoja kuin riistatilanteitakin.

Simulaattorissa eläin kaatuu vain kun osuma on tappavalla alueella. Lisäksi simulaattorissa on mahdollisuus tarkastella laukausta jälkikäteen aikajanalla. Eli siinä voi katsoa omaa tähtäystä aina laukaukseen asti ja simulaattori näyttää tietysti aina osumakohdan.

Varasimme tunnin vuoron, jonka hinta oli 50 €. Tunnissa kaksi henkilöä ehtii ampua mielettömän määrän riistalaukauksia kädet puuduksiin asti.

Simulaattori on aivan loistava mahdollisuus harjoitella metsästystilanteita ja parantaa ampumataitoja täysin turvallisesti. Simulaattorissa voi esimerkiksi käydä harjoittelemassa ennen pohjoisen riekkoreissua riekon ammuntaa tunturimaisemassa, tai pitämässä hauskaa kaveriporukalla pienimuotoisen kisailun merkeissä. Ainoa mikä puuttuu on rekyyli. Videokuva on kohtuullisen hyvää tasoa, mutta ei tietenkään yllä aidon luonnossa kuvatun videon tasolle, koska kuva on digitaalisesti muodostettu. Simulaattorissa on myös äänimaailma laukausäänistä luonnon ääniin. Pyyn viheltely oli helppo tunnistaa.

 

Simulaattorissa on metsästysaiheista rekvisiittaa

 

Käytössä on muutamia laina-aseita

 

Järjestelmä kalibroidaan ennen ammuntaa

 

Valittavissa on paljon erilaisia tilanteita

 

Simulaattorissa voi treenata myös ratahirveä

Simulaattorissa voi treenata myös ratahirveä

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.