Kalankäsittelyvinkki

https://www.kettunet.com/kalankasittelyvinkki/

Tässä pari vinkkiä kalojen käsittelyyn. En muista että olisin näitä mistään kuullut, vaan oppinut nämä kantapään kautta.

Kalan pinta on tunnetusti yleensä limainen. Jos limaa yrittää pyyhkiä, se kulkee helposti vain edes takas kalan pinnalla. Kuitenkin kalan käsittely on miellyttävämpää kun lima on poistettu. Tällä vinkillä liman poisto on helppoa.

Laita alustalle fileen mittainen talouspaperi ja nosta file sen päälle.

Lisää toinen talouspaperi fileen päälle ja taputtele se tiiviisti kalan pintaan kiinni.

 

Kun nostat paperit pois molemmilta puolin, kalan pinta on limasta puhdas.

Myös nahkapuolelta lima on poissa ja nahka on kuiva.

 

Toisessa vinkissä nahan poistossa file on helppo pitää paikallaan. Etenkin pitkän mallisissa kaloissa kuten haukea käsitellessä kotiolojen leikkuulaudan pituus tahtoo loppua kesken. Tällä menetelmällä filettä on helppo tarpeen mukaan vetää leikkuulaudan päälle.

Leikkaa nahkaa irti reilu 10 cm. Leikkaa pyrstönahkaan viilto ja työnnä etusormi viillosta läpi. Nyt voit pitää fileen paikallaan ja tarvittaessa vetää filettä keskemmälle leikkuulautaa.

 

Kolmas hieman erillinen vinkki liittyy sipulin käsittelyyn. Joskus sipulin pinnassa on todella ohut kuorikerros tiukasti kiinni. Kuoren voi toki poistaa poistaa poistamalla alempi sipulikerros. Tuntuu vain että silloin menee turhan paljon sipulia hukkaan. Kun sipulin pintaa naputtelee kokkiveitsen lappeella, niin ohut kuorikerros irtoaa kuin itsestään!

Jos sipulin ohut kuori on tiukassa, niin kokkiveitsen lappeella naputtelemalla kuori irtoaa helposti.

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.