Lähettävät riistakamerat taulukkovertailuna

https://www.kettunet.com/lahettavat-riistakamerat-taulukkovertailuna/

Koostin yhteen taulukkoon Suomessa myytäviä lähettäviä riistakameroita. Näin kameroiden ominaisuuksia voi verrata suoraan taulukosta, ja taulukosta myös näkee joitakin tiettyjä ominaisuuksia hieman tarkemmin mitä ne pitää sisällään. Esimerkiksi kovasti mainostetuissa etäohjauksissa on valmistajien kesken suuria eroja. Joillakin valmistajilla komennoilla voidaan säätää lähes kaikkia mahdollisia kameran asetuksia, kun taas jollakin valmistajalla komentoja on hyvin rajallinen määrä, ja kamera lukee ne mahdollisesti vain kerran päivässä.

Taulukossa on punaisella painotettu joitakin parhaita arvoja. Etenkin videon koossa tämä on hieman harhaanjohtavaa, sillä videon laatuun vaikuttaa myös esim. fps-luku (frames per second), eli montako ruutua sekunnissa videoon tallentuu. Kaikilta valmistajilta tuota lukua ei löydy suoraan kameran tiedoista. Mutta jos fps luku on kymmenen luokkaa, niin video on hyvin nykivää. Normaalilukuna voidaan pitää 24-30 fps.

Mainittakoon vielä että Burrelin maahantuoja vastasi kyselyihin välittömästi ja antoi auliisti tietoa heidän kameroiden teknisistä ominaisuuksista. Lunarexiltä taas ei vaivauduttu edes vastaamaan… niinpä heidän laitteen tietyt tekniset tiedot jäävät hämärän peittoon. Tuollainen tietojen pimittäminen antaa hieman huonoa kuvaa toiminnasta. Muilta en ole toistaiseksi kysynyt tarkennuksia.

Lataa tästä Kameravertailu

Kamerat_3

2 kommenttia

  • Jari on 3.5.2016 at 15.00
  • Vastaa

  Hei,

  Muistelen nähneeni että jossain riistakameramallissa on ftp-tiedoston siirto mahdollista. Olinko näissä ftp tai jopa scp protokollan käyttö mahdollisuutta?

  1. Jossain kameroissa on ainakin tuo ftp, mutta scp ei ole tullut mielestäni vastaan.

   PKe

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.