Mikä on Luke?

https://www.kettunet.com/mika-on-luke/

luke

Wikipedia:

Luonnonvarakeskus (Luke) on maa- ja metsätalousministeriön alainen tutkimuslaitos, joka aloitti toimintansa 1. tammikuuta 2015. Luonnonvarakeskus muodostettiin yhdistämällä Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT, Metsäntutkimuslaitos Metla, Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos RKTL sekä Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus Tiken tilastotuotanto.

Luonnonvarakeskus on VTT:n jälkeen Suomen toiseksi suurin tutkimuslaitos. Yhdistetyissä laitoksissa tehtiin vuonna 2012 yli 1 700 henkilötyövuotta, ja yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 140 miljoonaa euroa.

Luken pääjohtaja on filosofian tohtori, professori Mari Walls.”

 

Luken omilla sivuilla organisaatiosta kerrotaan erittäin niukasti. Wikipedian mukaan organisaation johto sijaitsee Helsingin Viikissä ja organisaatiolla on neljä päätoimipaikkaa (Helsinki, Jokioinen, Joensuu, ja Oulu) ja kymmenkunta muuta strategisesti tärkeää toimipaikkaa.

Sinällään kuulostaa järkevältä yhdistää eri tutkimusalojen resurssit ja käyttää niitä yli tutkimusalojen rajoja, mikäli se vain toteutuu myös käytännön tasolla. Käsittämättömän huonosti juuri toimintansa aloittanutta organisaatiota vain esitellään heidän omilla sivuillaan! Yhteystiedot-sivulta löytyy muut toimipaikat.

Kovasti mediassa oleviin suurpetotutkimuksiin Luke käyttää vuosittain noin 1,4 miljoonaa euroa, joista pelkästään susitutkimuksiin 40-50%.

 

 

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.