Rapeaksi paistettu lohifile ja lämmin perunasalaatti

https://www.kettunet.com/paistettu-lohifile/

Crisp_Salmon_pieni

Tätä on tullut tehtyä aiemminkin ja se on takuuvarma herkku! Hieman muokattu versio Gordon Ramsayn ”crispy salmon”-reseptistä.

Crisp_Salmon

Joku vuosi sitten tuli dokumentti norjalaisen lohen kasvatuksesta. Ohjelmassa tuotiin julki kyseisten lohien kasvatus-/ jalostusmetodien kyseenalaisuus. Ohjelman jälkeen boikotoinkin pitkään norjalaista lohta. Valitettavasti vain petyin niin usein suomalaisen kirjolohen mudan makuun, että minun oli viimein pakko joustaa periaatteistani. Norjan lohi kun maistuu aina samalle, eikä ole tuottanut pettymystä kertaakaan.

Koska ollaan kala-aiheessa, niin kerrottakoon vielä yksi kalatarina. Aikoinaan kaverini oli kala-alalla ja ostin hänen firmansa pitämästä myymälästä hiilisiikaa. Kala oli aivan hirvittävää peetä. Aivan merkillistä, rakenteeltaan kumimaista. Soitin hänelle asiasta ja kysyin että kuinka tämä oikein valmistetaan. Kysymykseen kaverini tokaisi että infrapunalampun altahan ne kulkee. Että se niistä mielikuvista, joissa siika paahtuu punahehkuisien hiilien loimussa.

Mutta nyt varsinaiseen asiaan:

Lataa resepti: Rapeaksi paistettu lohi

Tällä kertaa tuo lohi oli turhankin kookkaasta kalasta, jolloin annospaloista tuli pitkiä ja kapeita. Jos kala olisi hieman pienempi, niin annospaloista tulisi hieman tasapainoisempia.

 • Lohta
 • Katkarapuja
 • Perunoita
 • Kevätsipulia
 • Persiljaa
 • Tilliä
 • Basilikaa
 • Suolaa
 • Pippuria
 • Kirsikkatomaatteja

Vinegrettiin

 • Oliiviöljyä
 • Tilkka vettä
 • Sitruunan mehua
 • Suolaa
 • Pippuria
Vineger

Valmista ensin vinegretti. Sekoita oliiviöljyä, tilkka vettä, ripaus suolaa ja pippuria sekä sitruunan mehua. Maista että sitrus myös maistuu.

Yrtit

Silppua kevätsipuli, persilja, tilli ja basilika.

Kuori perunat ja laita kiehumaan. Voit käyttää myös alkuperäisen ohjeen mukaisesti edellisenä päivänä keitettyjä perunoita, jotka lämmitetään kattilassa tilkassa oliiviöljyä.

Terttutomaatti1

Puolita kirsikkatomaatit ja aseta ne pellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja silputtua basilikaa. Laita uuni päälle 200 asteeseen. Laita tomaatit uuniin 10-15 minuuttia ennen annosten kokoamista. Aah..nämä ovat niin taivaallisen hyviä!

Terttutomaatti

Jostain syystä tertutomaatit ovat usein hyvän makuisia. Itse suosin monesti niitä kun teen näitä uunissa paahdettuja tomaatteja. Ne ovat usein myös sopivan kokoisia; hieman isompia kuin tavalliset kirsikkatomaatit.

Lohi1

Suomusta lohi ja leikkaa fileestä sopivia annospaloja.

Lohi2

Purista lohipalaa hieman kasaan ja leikkaa nahkaan tiheästi viiltoja, noin puoleen väliin lohen paksuudesta.

Lohi3

Levitä sormella jokaista ”lokeroa” ja ripsauta viiltoon suolaa.

Lohi4

Hiero palojen pintaan oliiviöljyä ja suolaa pinta. Paista pannulla ensin nahkapuoli alaspäin. Kun lohi on paistunut 2/3 paksuudestaan käännä palat ja paista kypsäksi.

Lohi5

Lohen nahka paistuu mahtavan rapeaksi viiltojen ansiosta.

Katkaravut

Käytä katkarapuja nopeasti pannulla ja silppua ne jos käytät isoja rapuja. Pienet voi käyttää kokonaisina. Alkuperäisessä reseptissä käytetään valkoista ravun lihaa.

Perunat

Kun perunat ovat kypsiä, murskaa ne karkeasti haarukalla. Lisää sekaan katkaravut, kevätsipuli, persilja, suolaa, pippuria ja vinegretteä.

Crisp_Salmon

Kokoa annos. Pohjalle lämmin perunasalaatti ja päälle paistettu lohi. Reunoille paahdetut tomaatit. Päälle ripaus tilliä ja pirskaus vinegretteä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, tämä on herkullista!

 

Lataa resepti: Rapeaksi paistettu lohi

Alkuperäinen ohje: http://www.youtube.com/watch?v=SQuyOwNtAVM

 

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.