Parempaa pizzaa aidolla puuliekillä

https://www.kettunet.com/parempaa-pizzaa-aidolla-puuliekilla/

Aito puu-uuni pizzan paistoon pilkkahinnalla? Voiko olla totta? Kyllä voi!

Huomasin että suomalainen metalliyritys Polar Metalli alkoi valmistaa rosterista pientä pizzauunia kohtuulliseen hintaan. Uuni toimii puupelleteillä ja vastaa toimintaperiaatteeltaan italialaistyylistä puu-uunia, missä tuli on uunin takaosassa ja hormi uunin etuosassa. Näin liekit lipuvat uunissa olevan pizzan päältä. Pienen koon ansiosta uuni on myös erittäin energiatehokas. Sen saa todella kuumaksi pienellä määrällä pellettejä. Puupelletit ovat puhdasta kuoretonta puristettua puuta, ja esim. Agrimarketissa 16 kg:n säkki maksaa noin 8 €.

Uuni toimitetaan pahvilaatikossa ja sen joutuu itse kasaamaan. Kasaaminen on kuitenkin äärimmäisen helppoa ja nopeaa. Suurin vaiva melkeinpä metallia suojaavien muovien irroitus 🙂 Myös kaikki kasaamisessa tarvittavat työkalut tulevat mukana.

Uuni on siis valmistettu kokonaan rosterista ja siitä saa laadukkaan vaikutelman. Positiivisena pidän myös sitä, että uunissa on tarkkaan harkittuja pieniä yksityiskohtia niin kasaamisen kuin käytön helpottamiseksi. Esimerkiksi pellettikauha on muotoiltu siten, että sillä on helppo kipata pellettejä syöttöputkeen. Kauha toimii myös syöttöputken kantena. Syöttöputken voi täyttää kokonaan pelleteillä ja ne valuvat alaspäin sitä mukaa kun alimmaiset palavat. Pellettejä ei siis tarvitse olla lisäämässä koko ajan.

Pienen ja energietehokkaan uunin saa jopa 400-500 asteeseen, missä lämpötilassa pizza paistuu parissa minuutissa. Syöttöputken korkeudella voi säädellä uunin lämpötilaa.

Uunin mukana tulee alumiininen pizzalapio. Pelkäsin hieman kuinka pizzan saa siirrettyä uuniin. Tein vehnäjauhoista ja mannaryyneistä seoksen, jonka päällä pizza liukui nätisti lapion päälle ja uuniin. Uunissa pizzaa tulee kääntää kerran tai pari paiston aikana ettei tulen puolen reuna kärähdä.

Leveyttä uunilla on 35 cm, pituutta 48 cm ja korkeus ilman jalkoja 12 cm. Uuni on kooltaan siis niin pieni että se on otettavissa mukaan esim. mökille tai muualle reissuun. Painoa noin 9 kg. Tehoksi valmistaja ilmoittaa noin 6kWh.

Uunin kanssa on mukava häärätä perheen kanssa tai vaikka pitää pizzapartyt. Rapeat pizzat valmistuvat pikatahtia ja uunissa on seurueelle ihmettelemistä. Uunia on saatavilla Polar Metallin verkkokaupassa www.limen.fi.

 

Uuni

Uuni toimitetaan siistissä pahvilaatikossa.

Pizzauuni1

Uunin kasaaminen on helppoa ja nopeaa.

Uuni_3

Uuni_5

Uunin takaosassa on pellettien polttokaukalo. Kaukalon päällä syöttöputki, jonka korkeutta voi säätää lukituksen avulla.

Uuni_6

Uuni myös toimii; puu-uunin kovalla lämmöllä pizzaan saa mahtavaa rapeutta ja puu-uunin makua!

Uuni_7

Polttoaineena toimii puupelletti. Puupelletti on puhdasta puuta.

Uuni_1

Uuni_2

Uuni_8

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.