Riistakokkailusta

https://www.kettunet.com/riistakokkailusta/

Riistaruokia ja muita herkkuja

HirvenFile2_edited-1 Kakku_edited-1 Kohokas1_edited-1 Pihvit1_edited-1  Alkuruoka_edited-1

 

Olennaisena, ja tärkeänä osana metsästystä on laittaa saaliista herkullinen ateria. Tämä kruunaa lopuksi koko metsästystapahtuman. Itselleni riistaruoka merkitseekin yleensä  juhlavampaa ateriaa, ja näin myös riistan ansaitsemaa arvostusta. Täytyy myös muistaa, että riista ruoaksi- ketju alkaa jo metsässä saaliin huolellisella käsittelyllä. Riistan huolellinen käsittely täytyy jatkua koko ketjun läpi, että liha säilyy mahdollisimman hyvänä pöytään asti.

Muutaman kokkailun lomassa tuli otettua joitakin kuvia, joten päätin julkaista niitä myös tällä palstalla. Julkaisen myös jatkossa noita riistaruokakokeilujeni tuloksia sitä mukaa, kun riistaa tulee laitettua ruokapöytään. Seassa myös muita hyviksi havaittuja reseptejä.

Monesti ainakin itselläni kokkailussa sen tilanteeseen ja fiilikseen sopivan idean keksiminen ja löytäminen tuottaa vaikeuksia. Reseptejä voi sitten muokata oman fiiliksen ja sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Toivottavasti saatkin täältä  ideoita omiin riistamenuihin ja innostusta kokkailuun!

Usein riistan kanssa tarjotaan viiniä. Viinin valinnassa voi käyttää apuna Alkon myyjiä, jotka ovat hyvin ystävällisiä avustamaan. Täältä löydät myös artikkelin ”Mitä juomaksi riistan kanssa”, josta voit löytää joitain vinkkejä viinin valintaan.

Kokkailu on kivaa!

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.