Riistamenu… hirveä, peuraa, tyrniä, suppilovahveroa

https://www.kettunet.com/riistamenu/

Tähän menuun tuli kaikki kolme ateriaa; alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Lisäksi aperitiivinä tyrnisnapsi. Kun jälkiruokana oli tyrni- Creme Brulee, niin ateria alkoi ja päättyi tyrniin.

Alkuruokana suppilovahverokeitto valkosipuli-timjamikrutongeilla ja palvipeuralla, pääruoka uunikasvikset (peruna, porkkana, lanttu, punasipuli ja punajuuri), hirven ja peuran ulkofilettä sous vide, punaviinikastike ja tuore salaatti (salaatti, kirsikkatomaatti, kurkku, omena, piele de sato-meloni, juustokuutiot), jälkiruokana siis tyrni- Creme Brule, sokeroidut tyrnimarjat, sitruunamelissa, kahvi ja calvados.
 

Aperitiivi tyrnisnapsi.

 
Krutongit, Fazerin viisi viljaa paahtoleipää kuutioiksi, pannulle öljyä, timjamia ja veitsen lappeella murskattua valkosipulia. Valkosipuli pois kun alkaa tummua. leipäkuutiot paahdetaan yrttiöljyssä rapeiksi.
 

Krutongit, ne on helppo tehdä itse ja ovat mukava lisä keitossa.

 
Suppilovahverokeitto suunnilleen Valion ohjeella: https://www.valio.fi/reseptit/suppilovahverokeitto/
Itse suurustin vaalealla maizenalla ja keitossa ohjeesta poiketen lisäsin mustaa Koskenlaskijaa, hieman valkoviiniä ja kevätsipulia.
 

Keitto pääpiirteissäänValion ohjeella, lisänä hieman valkoviiniä ja kevätsipulia.

Suppilovahverokeitto krutongeilla ja palvipeuralla

 
Salaatissa omenakuutiot valeltu sitruunan mehulla, myös salaattiin pirskoteltu sitruunan mehua sekä vaaleaa balsamietikkaa.
 
Fileet marinoitu (öljy, soija, suola, pippuri, hunaja, punaviini), sous videssä timjami, valkosipuli ja jokunen voinokare 56,5 astetta, lopuksi väri pannulla timjami-valkosipulisessa rasvassa. Huilaus foliossa parikymmentä minuuttia.
 

Aivan upeaa lihaa Suomen luonnosta; ylempänä peuran ulkofile ja alempana hirven vasan ulkofile.

 
Uunikasvikset lohkottu pellille leivinpaperin päälle, pinnalle pirskoteltu oliiviöljyä, hunajaa, suolaa, pippuria ja timjamin oksia. Uunissa 200 astetta noin 40 minuuttia.
 

Uunikasvikset, öljyä, hunajaa, suolaa, pippuria ja timjamin oksia.

 
Punaviinikastike Tommy Myllymäen kastikekirjasta. Kuullotuksessa mukana fileen perkuutähteet ja lopuksi myös fileestä irronneet nesteet kastikkeeseen. Itse korvasin fondin lihaliemellä eikä ollut käytettävissä siankylkeä..
 

Pääruoka hirven ja peuran ulkofilettä, uunikasvikset, punaviinikastike ja tuore salaatti.

 
Lisäksi noin viisi rkl tyrnimehua. Kokonaiset pakastetut tyrnimarjat sulatettu hieman ja pyöritelty sokerissa.
 

Creme Bruleet juuri tulleet uunista.

Paahdettu sokeripinta, sokeroidut tyrnit ja sitruunamelissan lehdet.

Tyrninen Creme Brulee, kahvi ja calvados.

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.