Sisäpiippu

https://www.kettunet.com/sisapiippu/

Sisäpiippu

Usein saksalaisten drillinkien mukana tulee pienikaliiperinen sisäpiippu, joka asennetaan haulipiipun sisään. Piippuja on tosin saatavilla suuremmissakin kaliipereissa, joilla on mahdollisuus saada drillinkiin tuplaluodikon ominaisuuksia. Oman aseeni mukana tuli .22 win mag, 22 cm pitkä Krieghoffin sisäpiippu. Tätä samaa piippua on olemassa myös 44 cm pitkänä. Itselleni sisäpiipulla ei ole ollut toistaiseksi käyttöä, kun sen tarkkuuskin on aika huono. Kokeilin  piippua 100 m:n matkalta ja kasan koko oli luokkaa 30-40 cm. Esimerkiksi loukkupyytäjälle se voisi käydä lopetusaseena, jos metsästyksen yhteydessä käy tarkistamassa loukkuja.

Sisäpiippuja on myös koko haulipiipun mittaisina, jolloin piippu tuetaan ja säädetään myös etupäästään. Näissä tarkkuuskin on jo hyvää luokkaa. Näissä piipuissa ei ole yleensä mitään kiristysruuvia, vaan piipun saa paikalleen ja pois ilman työkaluja. Piippu vain painaistaan paikalleen, samoin irroitus.

Tunnettuja sisäpiippujen valmistajia ovat mm. Keppeler (http://www.keppeler-te.de/) ja Keller & Simman (http://www.einstecklauf.de/).

Käytettyjä sisäpiippuja kannattaa etsiä esim. eGunin sisäpiippuosastolta: http://egun.de/market/list_items.php?cat=67

Krieghoff .22 winmag sisäpiippu

 

Piippu kiristetään paikalleen neliökoloruuvilla. Toiminta on normaalin ruuvin tapaan; myötäpäivään kierrettäessä kiila kiristää piipun paikalleen ja vastapäivään kierrettäessä kiristys löystyy ja piippu vapautuu.

Sisäpiipun mukana ei tullut alkuperäistä työkalua, joten tein sellaisen vanhasta kuusiokoloavaimesta hiomalla.

 

 

Sisäpiipun kohdistus hoituu kahdella pienemmällä säädettävällä kiilalla.

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.