Suvaksen Matkailu – monipuolisia eräelämyksiä ja laadukasta majoitusta

https://www.kettunet.com/suvaksen-matkailu/

Monet metsästyselämysten etsijät suuntaavat helposti katseensa ulkomaille. Joskus kannattaa kuitenkin raottaa silmälappuja ja vilkaista ympärilleen mitä palveluja kotoinen Suomi tarjoaa metsästys ja erästelyrintamalla. Yksi kotoisen Suomen tällaisia palveluja tarjoava yritys on Suvaksen Matkailu.

Suvaksen Matkailu on Savon sydänmailla, Tuusniemen Kosulassa, Heinäveden rajamailla Laukansalossa sijaitseva matkailuyritys, joka tarjoaa laadukkaan majoituksen lisäksi monipuolisia metsästysmahdollisuuksia sekä muita eräelämyksiä ja aktiviteetteja. Yritystä isännöi Suvaksen Matkailun kotitilalleen perustanut Kimmo Mikkonen. Yrityksen toinen puoli koostuu Suvaksen Kennelistä, joka tarjoaa kenneltoiminnan lisäksi nykyaikaisia koirahotellipalveluita.

 

Mikkolantie 80, 71280 Tuusniemi, Suomi

 

Kartta omaan ikkunaan

Yrityksellä on kaksi vuokrahuvilaa; Suvaksen Helmi ja Kaituran Lumo. Nimensä mukaisesti Suvaksen Helmi sijaitsee Suvasveden rannalla. Huvilassa on makuupaikkoja 4-6 vierailijalle ja pyöröhirsisessä huvilassa on kaikki nykyajan mukavuudet. Kaituran Lumo sijaitsee puolestaan ainoana huvilana alueella sijaitsevan, noin 1,3 km pitkän Kaituralammen rannalla. Jyhkeästä kelohirrestä rakennetussa huvilassa löytyy tilat 6-10 majoittujalle. Huvilan hulppeat ja upeat tilat sekä sijainnin oma rauha tarjoavat vierailijoille täysin poikkeuksellista mukavuutta. Huvilan suunnittelussa on myös huomioitu liikuntarajotteisia.  Noin 300 m päässä huvilasta lammen kapeimmalle kohdalle on rakennettu silta, ja sillan toiselle puolelle laavu tulistelupaikkoineen, puuliitereineen ja wc-tiloineen. Kesyhkö majavaperhe on rakentanut pesän sillan kupeeseen, joten täällä on erinomaisen hyvät mahdollisuudet myös majavien tarkkailuun ja kuvaamiseen.

Matkailutoiminnan ohella Suvaksen Kennel tarjoaa koirahoitolapalveluita vuonna 2012 valmistuneissa tilaratkaisuiltaan moderneissa ja siisteissä tiloissa.

Alueelta löytyy tekemistä ja nähtävää lähes jokaisen makuun. Suvaksen Matkailu tarjoa metsästyspalveluina jänis-/ kettujahtia, hirvijahtia sekä sorsastusta yrityksen omilla kosteikoillaan. Lähistöltä löytyy myös Metsähallituksen pienriista-alue Heinävesi omatoimimetsästykseen. Kalastusta alueella voi harjoittaa mm. Suvasvedellä ja tietysti Kaituran Lumolla majoittujat Kaituralammella. Vain 15 km päässä sijaitsee myös Metsähallituksen kalastuskohde Karvion koski. Läheiseltä Palokin kylältä löytyy myös lohilammikoita. Alueen luonto tarjoaa erinomaisen hyvät mahdollisuudet retkeilyyn, marjastukseen ja sienestykseen. Alueen retkeilyreittejä karttoineen löytyy Tuusniemen kunnan sivuilta. Lähistöllä sijaitsee myös Lintulan ja Valamon luostarit. Suvaksen Matkailun pihapiiristä löytyy myös ylämaan karjaa. Yhteistyössä alueen muiden yrittäjien kanssa Suvaksen Matkailu järjestää tarvittaessa myös muita mitä erilaisempia aktiviteetteja.

 

Yrityksen perustaja Kimmo MIkkonen.

Yrityksen perustaja Kimmo MIkkonen.

 

Yrityksen pääpaikalla sijaitsee yrittäjän kotitalo ja nykyaikainen koirahoitola.

 

Paikka sijaitsee veden äärellä Suvasveden itäisessä saaristossa Konttiveden äärellä.

 

Pihapiirissä sijaitsee nykyaikainen ja siisti koirahoitola.

 

Pihapiiristä löytyy myös ylämaankarjaa.

 

Suvaksen Helmi sijaitsee veden äärellä hieman pihapiirin ulkopuolella.

 

Kaituran Lumo on upea jyhkeästä kelosta rakennettu 134 neliöinen huvila.

 

Olohuone on avara.

 

Sisätilat tarjoavat upeat puitteet.

 

Keittiöstä löytyy kaikki tarvittava.

 

Saunan massiivinen kiuas henkäilee muhkeat löylyt.

 

Yrittäjän metsästysharrastus ja erähenkisyys ovat vahvasti esillä huvilan sisustuksessa.

 

Kimmo_13

 

Huvilassa on reilun kokoiset terassialueet oleskeluun.

 

Rantaan laiturille johtaa katettu puusilta.

 

Lammen yli johtava silta näkyy leiturille.

 

Sillan luona tarjoutuu mahdollisuus majavien tarkkailuun.

 

Sillan lähellä on tulistelupaikka puuliitereineen ja wc-tiloineen.

 

Kimmo_16

Suvaksen Matkailulla on omia kosteikoita, joissa tarjoutuu oiva mahdollisuus sorsastukseen.

 

Sorsastukseen on mahdollisuus saada noutava koira mukaan. Oheisella videolla näyte noutajan työskentelystä.

 

Suvaksen matkailu tarjoaa hyvät mahdollisuudet jäniksen ja ketun metsästykseen.

 

Alueen luonto tarjoilee myös runsaasti makuelämyksiä.

 

 

Vierailuni aikana yritimme saada myös hirviä kameran eteen, mutta tällä kertaa hirvet karkasivat vaikka koira niitä yritti meille pidätellä.

 

Suvaksen Matkailu

 

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.