Tehoantenni riistakameraan

https://www.kettunet.com/tehoantenni-riistakameraan/

Paikassa, jossa pidin riistakameraa oli hieman heikko gsm-kenttä. Aina kun kävi riistakameralla ja laittoi sen uudelleen toimintakuntoon, joutui kävelemään lähes sata metriä ja hakemaan paikkaa missä laite löytää uudelleen verkon. Tästä suivaantuneena päätin hankkia kameraan tehoantennin. Toiveissa että tuo turha kävely ja verkon etsintä jäisi pois.

Yksi malli mitä harkitsin oli johdollinen Beacon Tip- antenni. Tuossa mallissa antennin saa vietyä erillisen välikaapelin avulla kolmen metrin päähän kamerasta. Antenni pitää kuitenkin kiinnittää johonkin ruuveilla. Itse kun en juuri piittaa noista johtovirityksistä ja antennin erillinen kiinnittäminen, sekä sille paikan etsiminen ei juurikaan innostanut. Päädyinkin perinteiseen kiinteään 39 cm pituiseen tehoantenniin.

Tilasin antennin minulle aiemmin tuntemattomasta verkkokaupasta: http://www.eaglecard.fi. Pienen toimitusviivästyksen jälkeen antenni kuitenkin saapui postissa. Verkkokauppa informoi viivästyksestä ja toimituksen kulusta hyvin.

Kun sain antennin ja riistakameran paikalleen niin ero entiseen oli kun yöllä ja päivällä. Paikassa, jossa aiemmin kamera ei löytänyt verkkoa lainkaan, pamahti näyttöön heti täydet kentät. Eli ei enää pitkin peltoa kävelyä ja verkon hakua, ja vaikuttaa siis erinomaisen toimivalta ratkaisulta.

Tehoantenni

Ero kameran mukana tulleeseen antenniin on selkeä niin koossa kuin toimivuudessakin.

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.