Tukin kunnostus – Feinwerkbau 603

https://www.kettunet.com/tukin-kunnostus-feinwerkbau-603/

Huutokaupasta tarttui mukaan Feinwerkbaun 603-mallin ilmakivääri. Harmillisesti sen tukin lakkapinta oli paikoin kulunut kokonaan puhki, ja puu niistä kohti käytössä tummunut joten tukki vaati pientä kunnostusta. 

Tässä vaiheessa ei ole vielä tietoa lopputuloksesta eikä aineistakaan millä lopullinen pinta tehdään. Ehkä miellyttäisi lakkamaisen pinnan sijaan himmeä puun tuntuinen pinta jota voisi ehkä tummentaa. Toisaalta Tru-Oililla saisi alkuperäistä vastaavan lakkamaisen pinnan, ja jättämällä puun aidon värin aseen originaali luonne säilyisi parhaiten.

Kulahtanut lakkapinta.

Raudat lähtee helposti irti. Etutukin alapuolella on kaksi kuusiokoloruuvia ja molemmilla sivuilla yhdet. Tukin säätöpalat ja niiden mekanismit ovat myös helposti irroitettavissa samalla kuusiokoloavaimella.

Koneisto on varsin siisti, kaipaa vain pientä putsausta.

Lakka lähtee helposti Nitromorsilla. Aineen annetaan vaikuttaa kymmenkunta minuuttia, ja kun lakka alkaa kuplimaan sen saa raastettua teräslastalla pois. Hionta karkeammasta hienompaan – minulla taisi olla hiomapaperit 400 – 1200. Kiinnitysruuvien metalliset tukilevyt kannattaa ottaa pois niin hionta helpottuu. Ne saa irti esim. kiertämällä tukilevyn reikään ylisuuren ruuvin niin että kierre alkaa puremaan, ja varovasti ruuvista vetämällä. Peilaa kaikki pinnat valoa vasten ettei lakkaa jää mihinkään kohtaan.

Lakka kannattaa poistaa mahdollisimman tarkasti jo Nitromorsilla. Muutoin pintaa saattaa helposti hioa liikaa. Kuvassa alkaa jo laminaatin tumma osa tulla näkyviin liiallisen hionnan seurauksena.

Pohdinnassa pitääkö värin naturellina vai alkaako kikkailemaan värien kanssa. Tuli kokeiltua tietokoneella erilaisia värivaihtoehtoja.

Ensimmäinen versio. Käsitelty tumman harmaalla petsillä. Alkuperäinen puun kellertävä väri puskee alta tehden väristä ruskehtavan. Ei mieleinen, pitää tuumailla mutta uusiksi menee…

Jatkoa seuraa sitä mukaa kun työ etenee…

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.