Vapakotelo pilkkireppuun

https://www.kettunet.com/vapakotelo-pilkkireppuun/

Vaikka kuinka monta vuotta on tullut tuskailtua vapasotkusta pilkkirepussa. Reppuni vapaosastossa oli valmiina kangastaskuja vavoille, mutta eihän niitä voinut käytännössä siellä pitää, koska koukut olivat aina kiinni reppukankaassa. Monta vuotta meni yläosa pois leikattujen maitotölkkien ja muovisten limpparipullojen kanssa. Maitotölkit menivät ryttyyn ja purkit ja purnukat muutenkin retajivat vapaosaston taskuissa. Jotkut olivat liian mataliakin ja koukut tahtoivat purkeista huolimatta tarrrautua reppukankaaseen.

Niinpä otin ongelmaa sarvista kiinni ja lompsin Biltemaan tutkimaan erilaisia materiaaleja ja vaihtoehtoja. Itse halusin siistin ja kestävän ratkaisun. Erän mielenkiintoisimmista vaihtoehdoista olisi ollut neliskanttinen ilmastointikanava, jonka aukon koko oli 55×110 mm. Tuo pidempi sivu oli omiin tarkoituksiin liian pitkä. Kanava olisi pitänyt halkaista ja liimailla kapeammaksi. Ei mahdoton homma, mutta silmiin sattui 75 mm viemäriputki. Läpimitta oli turhan kapea, mutta arvelin että lämmittämällä putken voisi lytätä jolloin aukkoon tulisi riittävästi tilaa vapojen keloille. Putkea myytiin 2 m saloissa, ja laskeskelin että siitä saisi  juuri ja juuri tarvitsemani 9 koteloa.

Kotelo_1

Ensin pätkin salon noin 22 cm:n pituisiksi pätkiksi ja siistin reunat. Sen jälkeen kuumensin putkea kuumailmapuhaltimella. Kun putken pätkän laittoi betonilattian päälle ja puhalsi kuumaa ilmaa sisään, putki lämpeni nopeasti.

Kotelo_2

Kun putki oli tarpeeksi pehmeä, tungin sen sisään pätkän väliseinätolppaa.

Kotelo_3

Sen jälkeen asensin molemmille sivuille laudan pätkät puristimilla tiukasti kiinni jolloin putki muotoutui soikeaksi. Kun pakettia käytti kylmässä vedessä niin putki jäi soikeaan muotoonsa.

Kotelo_4

Päätytulpat tein tukevasta, foamimaisesta voimistelumatosta epoksilla liimaten.

Kotelo_5

Koteloista tein yhtenäisen paketin ihan vain ilmastointiteipillä teipaten.

Kotelo_6

Kotelopaketti mahtuu juuri reppuni vapaosastoon ja nyt vavat pysyvät järjestyksessä eikä koukut tartu reppukankaaseen läheskään yhtä helposti. Kotelot kestävät myös käytössä.

 

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.