Vertailussa palvirokat

https://www.kettunet.com/vertailussa-palvirokat/

Keitto1_pieni

Varmasti paras hernekeitto tulee itse alusta asti tehden. Silti meistä moni turvautuu valmiiksi purkitettuihin soppiin. Laitoin makutestin voittajan haastajaksi testistä puuttuneen Kivikylän sopan.

Makutestin (http://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/02/23/hernekeitoissa-makueroja) voitti siis Kympin palvikeitto. Kaupan hyllystä bongasin Kivikylän vastaavan tuotteen jonka laitoin Kympin haastajaksi.

Keitto1

Kivikylän sopasta olikin tosi kovat odotukset, sillä kyseisellä firmalla on hyviä tuotteita. Esim. valmislihapullista Kivikylän pullat ovat ehdottomasti parhaita.

Kivikylän soppa on savuisamman makuinen verrattuna Kympin soppaan, mistä pisteet Kivikylälle. Kympin savuisuus on tuskin havaittava. Molempien suolaisuus suussa on samaa tasoa. Valmistuotteeksi jopa hämmästyttävän vähäinen suolaisuus. Mauiltaan sopat ovat siis yllättävän lähellä toisiaan, Kivikylä vain hieman savuisampi. Mutta soppien rakenne on täysin erilainen. Kivikylän keitto on tosi valju ja mitäänsanomaton lirusoppa, kun taas Kympin sopassa on väriä ja rakennetta, jota voi jo lähes hernerokaksi kutsua. Täästä syystä parivaljakon ehdoton voittaja on Kymppi, vaikka Kivikylä yrittikin hieman pyristellä savuisuudellaan.

Keitto2

 

 

2 kommenttia

    • pentti toikkanen on 9.10.2016 at 17.39
    • Vastaa

    Söimme kerran ainakin viikossa palviihernekeittoaa se olimtodella hyvää. Ostimme sitä keljon Prismasta. Yhtäkkiä sen laatu muuttui. sinnä ei olut herneitä eikä siinä ollut palvista tietoakaan. Ihme juttu .vihreää vesi velliä. Se saattoi olla kymppi palvihernekeittoa. Harmi hyvä sapuska pilattiin. Ei tuota osta kukaan,

  1. No onpas harmi homma. Itse en ole ostanut pitkilleen noita purkkikeittoja. Pari kertaa tehnyt kokonaan itse ja laittanut palvipeuran savulastuja sekaan niin on tullut aivan fantastinen soppa… nyt alkoi tekemään mieli hernesoppaa 🙂

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.