Walkstool – kestävä kolmijalka

https://www.kettunet.com/walkstool/

Kun tuli hankittua asereppu, niin samalla tuli tarve hankkia hyvä istuin lähinnä hirvijahtia silmällä pitäen. Kriteereinä olivat pääasiassa pieni koko ja kestävyys. Istuinmarkkinoita selaillessani törmäsin alumiinirakenteisiin Walkstool-jakkaroihin, joissa on teleskooppijalat ja kestävyyttäkin luvattiin yllin kyllin. Kun vielä hirvijahdissa sain testata kaverin jakkaraa niin päätös oli selkeä. Ensin olin kaavaillut 65 cm korkeaa mallia, mutta kun testasin kaverin 55 cm korkean mallin, niin päädyin siihen että minulle sama korkeus oli sopiva.

Walkstool_4

Ostamani malli on Walkstool Comfort 55 cm. Istuimen mukana tuli myös säilytyspussi. Comfort-mallistosta löytyy myös 45 cm, 65 cm ja 75 cm korkeat mallit. Lisäksi valmistajalla on Basic-mallisto, josta löytyy 50 cm ja 60 cm korkeat mallit. Basic-mallit ovat hieman kevytrakenteisempi joten niille ei luvata niin paljon kestävyyttä kuin Comfort malleille. Comfort-malleissa istuinosa on verkkomaista materiaalia. Basic-mallissa se on hieman erilainen eikä verkkomainen. Mallistojen erona on myös se, että Comfort-mallit valmistetaan Ruotsissa ja Basic-mallit kiinassa.

Käytännössä tuoli sujahtaa kasattuna kätevästi repun sivutaskuun. Se on todella helppo ottaa käyttöön; jalat vain vetäistään ulos ja ne lukittuvat automaattisesti. Myös kasaus onnistuu kätevästi. Kunkin jalan lukitusnappi vain painetaan alas ja jalka työnnetään sisään. Istuinta voi käyttää myöskin matalampana jalat sisään työnnettyinä. Alhaalta löytyvästä esittelyvideosta selviää, kuinka matala korkeus voi olla toisinaan kätevä ominaisuus. Istuin on hyvä istua ja se on hämmästyttävän tukeva ollakseen teleskooppirakenteinen. Omalle mallille valmistaja lupaakin peräti 225 kg:n kestävyyden! Jalkojen päissä on leveät kumitulpat, jotka kantavat maastossa kohtuullisen hyvin. Istuimeen myydään lisävarusteena myös jalkojen väliin asennettavaa Steady-tukea, joka antaa lisäkantavuutta erittäin pehmeässä maastossa.

Walkstool_1

Jakkara kulkee kasattuna kätevästi mukana repun sivutaskussa.

Walkstool_2

Istuin kuljetuskunnossa, pituus 41 cm, painoa 800g.

Walkstool_3

Yksi jalka ulos vedettynä. Kuvassa näkyy hyvin kuinka paljon istuin pakkautuu teleskooppien ansiosta.

Walkstool_4

Walkstool Comfort 55 cm

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.