Ylikypsää villisikaa yrttisillä paistetuilla perunoilla

https://www.kettunet.com/ylikypsaa-villisikaa-yrttisilla-paistetuilla-perunoilla/

Sain tuliaisina kerran palan villisikaa, ja päätin kokeilla millaista siitä tulee ylikypsänä. Kun en oikein tiennyt lihan tarkkaa alkuperää muuta kuin että se oli tuotu Virosta ja muutenkin villisika tulee kypsentää aika kypsäksi, niin halusin valmistaa lihan mahdollisimman kypsäksi. Perinteisestä possustahan tulee aivan mahtavaa ylikypsäksi hauduteltuna. Koska liha oli aika pieni neljälle hengelle, niin tein alkuruoaksi eurooppalaiselta ruokatorilta hankitusta villisikasalamista kantarelleilla höystetyn risoton.

Risoton tein mukaellen tätä ohjetta: https://www.kettunet.com/kantarellirisotto-ja-hirven-file-yrttivoilla/

Risottoon käytin eurooppalaiselta ruokatorilta hankittua italialaista villisikasalamia.

 

 

Villisikasalami-kantarellirisotto, tätä olisi voinut syödä vaikka kuinka paljon!

 

Marinoin lihaa marinadissa, johon tuli öljyä, soijakastiketta, hunajaa, ruohosipulia, valkosipulia, timjamia, suolaa ja pippuria.

 

Valmis marinadi.

 

Marinoidun lihan paistoin nopeasti pannulla.

 

Pinnoiltaan paistettu liha vuokaan. Vuokaan valutin lihan marinadin ja sekaan porkkanaa ja sipulia. Liha lähes peittoon lihaliemellä. Liha oli uunissa kolme tuntia 150 asteessa foliolla peitettynä.

 

Annokseen tuli lisäksi yrttivoita, yrttisiä paistettuja perunoita ja omena-kurkkusalaattia sekä paistoliemestä siivilöity kastike.

Paistoliemi siivilöidään, lisätään ruokakermaa ja suurustetaan esim. maizenalla sopivaksi. Suolaa ja pippuria sopivasti. Lopuksi nokare voita.

Salaattiin suikaloitua omenaa ja kurkkua, ripaus suolaa, pippuria ja sokeria, oliiviöljyä ja puristettua sitruunaa. Sitruunaa kannattaa laittaa varoen ettei siitä tule liian hallitseva.

Paistetuista perunoista saa näin taivaallisen hyviä: Pannulle öljyä ja nokare voita, pari-kolme timjamin oksaa ja pari veitsen lappeella murskattua valkosipulin kynttä. Timjamia ja valkosipulia haudutetaan hetki kuumassa rasvassa että maut irtoavat kunnolla. Heti kun valkosipuli alkaa tummua otetaan yrtit pois rasvasta. Kuumalle pannulle siivutetaan keitetyistä perunoista siivuja. Paistetaan perunat molemmin puoiln rapeiksi. Halutessaan sekaan voi riipiä hieman timjamia. Maustetaan suolalla ja pippurilla.

Villisian lihasta tuli näin ylikypsäksi valmistettuna aavistuksen kuivahkoa, mutta täysin mureaa.

 

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.