Riistakamerat: Burrel S12 HD + SMS vs. Uovision SMS 12 MP

https://www.kettunet.com/riistakamerat-burrel-s12-hd-sms-vs-uovision-sms-12-mp/

Siirsin toisen ruokinta-automaatin uuteen paikkaan, ja siitäpä syntyikin tarvetta toiselle riistakameralle. Vanha kamera on kuvat sähköpostiin lähettävää mallia, Uovision UM565. Kun on tottunut siihen että tietää heti mitä kamerapaikalla tapahtuu, niin myös uuden kameran kriteerinä oli tuo sähköpostiin lähetys. Kun puhelimessa on myös sähköposti, niin tiedon kamerapaikan tapahtumista saa lähes välittömästi.

Tekniikan maailma testasi viittä eri lähettävää riistakameraa numerossa 17/2014. Mukana testissä olivat mallit Burrel S10 HD SMS, Scout Guard SG 550M 8M HD, Seissiger GPRS Cam 2 HD, Uway MB500 HD SMS ja Lunarex LX8. Tuossa testissä parhaimman arvosanan sai Burrel 8,5 pisteellä. Burrelia kehuttiin mm. kuvan laadun, salaman ja käytettävyyden osalta.

Myös Metsästys ja Kalastus-lehti vertaili lähettäviä riistakameroita numerossa 10/2014. Mukaan oli mahtunut kuusi kameraa: Uovision UM565-SMS 12MP HD, Uovision Panda UM535 8.0MP HD, Lunarex LX8, Boskon Posse 12MP HD, Scout Guard MG 882MK-8MP HD ja Uway MB500. M&K:n artikkelissa mainitaan, että Lunarex ja Uway ovat saman valmistajan laitteita joita myydään eri merkeillä. Tässä testissä kameroita ei varsinaisesti pisteytetty, vaan niitä vertailtiin muuten esimerkkikuvien ja ominaisuuksien valossa. Parhainta kuvan laatua niin päivällä kuin yöllä tuotti Uovision UM565. Toisaalta moitittiin tämän kameran videokuvan laatua ja vakioantennia. Uovisionin vakioantennin huonouden olin huomannut jo vanhassa kamerassani.

Eniten näistä vertailun kameroista kiinnosti TM:n testin voittaja, Burrel. Testimenestyksen lisäksi se kiinnosti myös siksi, että halusin vertailun vuoksi toisen merkkisen kameran. Enemmän tuota Burrelia tutkiessani huomasin että siinä onkin infrapunasalama, kun monissa kameroissa käytetään inframustasalamaa. Infrapunasalaman ongelmana on se, että eläimet havaitsevat sen ja voivat siitä häiriintyä. Inframustasalamoissa infrapunaledien edessä on mustanpuhuva suodin, joka häivyttää lopun näkyvän valon. Aiheesta voi lukaista halutessaan enemmän Tapiolan Takamailla blogista: http://www.tapiolantakamailla.com/2012/02/riistakameroiden-kenttatestivideot.html. Tämän vuoksi päädyin ensin kameravalinnassani Burrelin uutuusmalliin S12 HD+SMS. Tässä kamerassa on etuna Uovisioniin verrattuna myös se, että sillä voi ottaa myös teräväpiirtovideota. Uovisionin videon resoluution tarkkuus on maksimissaan vaatimattomat 640×480. Ensimmäinen kamera oli kuitenkin viallinen ja meni vaihtoon. Tässä vaiheessa päädyin vaihtamaan mallin Uovisionin UM565 SMS 12MP-malliin.

Kaikissa vertailemissani kameroissa on mielestäni selkeä heikkous se, että sähköpostiin lähetettävän kuvan koko on hyvin vaatimaton. Parhaimmillaankin se on vain 800×600, kuten vanhassa kamerassani. Uudessa Burrelissa se on vieläkin vaatimattomampi 640×480. HUOM! Burrelin päivityksen jälkeen voi valita suuremman, vaakaresoluutioltaan peräti 1280 pikselin sähköpostikuvan! Muistikortille kuvat toki tallentuvat täydellä resoluutiolla. Joskus kuitenkin haluaisi erottaa sähköpostiin tulevasta kuvasta enemmän yksityiskohtia. Nähdäkseni etenkin omaisuuden valvontakäytössä pitäisi saada parempilaatuisia kuvia.

Alan keskustelupalstoilla on aika paljonkin juttua, että monella kameran asetuksien laittaminen kuntoon on tuottanut tuskaa. Ymmärrän sen oikein hyvin, jos ei ole oikein kokemusta sähköpostin käytöstä saatikka tietämystä mistään palvelin- ja porttiasetuksista. Kauppiaat ovat reagoineet tähän mielestäni hienosti tarjoamalla täysin valmiita paketteja. Tällöin kameraan tulee GSM-liittymä ja ostajan sähköpostiasetukset valmiiksi asetettuna. Laajemmissa paketeissa kameraan tulee mukana myös ulkoisen akkupaketti. Tämä on syytä hankkia, varsinkin jos kyseessä on etäohjattava malli ja aikoo myös etäohjausta käyttää. Itse halusin asentaa mielenkiinnosta kaiken itse.

Liekö tuo Tekniikan Maailman artikkeli tehyt tehtävänsä, mutta jostain liikkeistä ko. kamera oli loppunut. Oman kamerani ostin Riistakamerat.com-verkkokaupasta. Pitää mainita, että asiakaspalvelu tässä kaupassa oli huippuluokkaa. Nopeat vastaukset kyselyihin ja välitön reagointi ongelmiin.

Burrelin asetusten asettaminen onnistui helposti vanhasta muistista, kun asetuohjelma on hyvin samantapainen kuin Uovisionin. Käyttöohjeessa suositellaan ja neuvotaan Gmail-sähköpostipalvelun mukaisesti, mutta asetukset onnistuivat helposti myös käytössäni olevaa Saunalahden sähköpostia käyttäen. Myös kameran tarvitseman GSM-liittymän otin Saunalahdelta. Uovisionin käyttöohjeet ovat Burrelin tavoin kotimaan kielellä, ja asetusohjeita on useiden operaattoreiden liittymille. Jos on ongelmia saada kameraa toimimaan, niin Facebookin ”Riistakamera galleria”-ryhmässä saa ongelmiin nopeasti apua.

Kun Burrelin laittaa päälle, se käynnistyy noin 15 sekunnissa. Tilalle tulleelta Uovisionilta käynnistymiseen menee aikaa noin 20 sekuntia. Aika kuluu lähinnä GSM-verkon etsimiseen ja siihen kytkeytymiseen. Kun kameran edessä heilauttaa kättä, kestää noin 1-1,5 minuuttia kunnes kuva tulee sähköpostiin. Aika riippunee paljolti käytetystä sähköpostioperaattorista.

Uovisionin sähköpostiin lähettämän kuvan koko on 50-70 kt, vaikka lähetettävän kuvan koon säätäisi maksimikokoon.  Muistikortille tallentuneen kuvan koko vaihtelee 1 – 1,5 Mt. Muistikortille tallentuneen minuutin pituisen videon koko on 40-46 Mt. Melko tavanomaiselle 16 Gt muistikortille mahtuu 1,5 megatavun kokoisia kuvia lähes 11000 kpl tai 45 Mt kokoisia videoita noin 350 kpl.

Molemmat kamerat ovat siis etäohjattava, ja ohjaus toimii tekstiviestien avulla. Kameran käyttämään liittymän numeroon lähetetään tietty koodi tiettyä toimintoa varten. Esimerkiksi Burrelin kameralta pyydetään kuva tekstiviestillä *500#. Kameraa voi ohjailla tekstiviesteillä hyvin monipuolisesti, esim. liiketunnistimen herkkyyttä, kuvaustilan vaihto (kuva/ video), lisätä ja poistaa puhelinnumeroita sekä sähköpostiosotteita. Kameraa voi pyytää lähettämään mm. kuvan, verkon signaalin tason, paristojen tilan ja muistikortin kapasiteetin. Uovisionin ohjauskomennot ovat rajallisemmat. Huomioi etäohjattavaa kameraa valitessa, että joissain kameramalleissa ohjaus on hyvinkin rajoitettu niin toiminnallisesti kuin ajallisesti. Ajallisesti tarkoitan sitä, että jotkin kamerat lukevat tekstivietsikomennot vain tiettynä kellonaikana, jolloin komennon käytöönottoa voi joutua odottamaan pitkäänkin. Jatkuvasti kuuntelulla oleva etäohjaus kuluttaa luonnollisesti paristoja enemmän ja käyttöohjeessa mainitaankin, että etäohjauksen ollessa päällä vaaditaan ulkoinen virtalähde.

Etäohjausta varten on olemassa myös ilmaisia mobiilisovelluksia. Android-puhelimille sovellus on TrailCamControl ja Windows puhelimella kameraa voi ohjailla SMS Remote-ohjelmalla. Windows ohjelma muuttunee maksulliseksi kokeiluajan jälkeen. Tähän ohjelmaan voi itse ohjelmoida komennot, joten sillä voi ohjata lähes mitä laitetta vain joka tottelee tekstiviestikomentoja. Tällä samalla ohjelmalla voi ohjata vaikka useampaakin erimerkkistä eri komentoja tottelevaa kameraa.

Traicamcon

Android-puhelimille tarkoitettu TrailCamControl-sovellus riistakameroiden etäohjaukseen. Ilmaisen sovelluksen voi ladata Google Playsta.

sms_remote

Windows-puhelimen sovellus riistakameran etäohjaukseen. Ohjauskomennot voi ohjelmoida itse, joten se ei ole sidottu mihinkään tiettyyn merkkiin. Sovelluksella voi ohjailla myös muita laitteita, mitä hyväksyvät tekstiviestikomennot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kamera lähetetty viallisena vaihdettavaksi raidallisten yökuvien vuoksi (Edit: Myöhemmin selvisi että kyseessä oli lähetettävän kuvan pakkausvirhe, joka pitäisi korjautua kameran ohjelmiston päivityksellä). Koska Burrelin kuvanlaatu alkoi arveluttamaan, vaihtui kamera samalla Uovisionin 12 MP- malliin. Kaverille kuitenkin tulossa ko. malli, niin saanen häneltä vertailukuvia ehjästä kamerasta. Tässä vertaillaankin näitä kameroita rinnakkain.

 

Burrel_4

Burrelin myyntipakkaus

Uovision_8

Uovision myyntipakkaus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[table “4” not found /]
Burrel_6

Myyntipakkauksen sisältö. Android-puhelimeen on saatavissa kameran ohjaamiseen tarkoitettu sovellus.

Uovision_1

Kamerat ovat hyvin samanoloiset. Hieman kosmeettisia eroja linssin ja liiketunnistimen sijoittelussa sekä salvan rakenteessa. Huomattava että Burrelin myyntipakkauksen mukana tulee tehoantenni, ja tämän Uovisionin mukana vain tumppiantenni. Myös USB-johto puuttuu Uovisionin pakkauksesta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burrel_7

Burrel toimii 12 AA paristolla

Uovision_2

Kuten myös Uovision

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burrel_8

Burrelin SIM-kortin ja muistikortin paikat

 

Burrel_9

Laitteen saa kytketty myös ulkoiseen virtalähteeseen. USB-kaapelilla kameran saa kytkettyä tietokoneeseen.

Uovision_3

Uovisionin ”konehuoneesta” paljastuu täsmälleen sama logiikka, painikkeet ja liitännät. Vain hieman eri paikkoihin sijoiteltuina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Molemmissa kameroissa on aivan käsittämättömästi suunniteltu ulkoisen virtalähteen pistoke. Paikka on kotelon sisällä. Tämä tarkoittaa sitä, että pistoke pitää irroittaa koteloa avattaessa.

 

Burrel_1

Ensin Burrelin laitteesta siirretään muistikortille asetusohjelma. Asetusohjelma käynnistetään kortilta löytyvästä WIRELESS-kuvakkeesta.

Uovision_5

Myös Uovisionissa asetusohjelma siirretään laitteesta muistikortille ja sen jälkeen se avataan tietokoneella oheisesta kuvakkeesta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burrel_2

Burrelin asetusohjelma.

Uovision_6

Uovisionin asetusohjelma on hyvin samankaltainen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burrelin lähettävän sähköpostin asetusikkuna.

Burrelin lähettävän sähköpostin asetusikkuna.

Uovisionin lähettävän sähköpostin asetusikkuna.

Uovisionin lähettävän sähköpostin asetusikkuna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burrelin sähköpostiin lähettämän kuvan laatu ei vakuuta. Kuten se oli arvattavissakin sähköpostiin lähtevän kuvan koosta. Alla esimerkkikuva myös vanhemman Uovisionin sähköpostikuvan laadusta. Pidin jo sitäkin surkeana, mutta Burrelissa se on vieläkin huonompi. TM:n testissä kehuttiin nimenomaan Burrelin kuvan laatua??? Liekö noissa kameroissa sitten paljonkin yksilöeroja? Toki tämä minun kamera lähti vaihtoon noiden yökuvien raitojen vuoksi. Harmi ettei Uovision ollut TM:n testissä. Kaverini ilmeisesti tilaa tämän S12-mallin joten pääsemme mahdollisesti vertaamaan näitä kahta kameraa jatkossa.

PIC2

Kuten TM:n testissä mainitaan, kamera ylivalottaa kirkkaita kohtia. Kuva myös luonnottoman punertava. Sähköpostikuvan laatu ei vakuuta. BURREL-sanan ja päivämäärän välissä oleva kirjain tarkoittaa kuinka kuva on otettu. E: manuaalikuvaus, M: liiketunnistin ja S: tekstiviestillä tilattu kuva. Sitä seuraa päivämäärä, kellonaika, lämpötila ja paristojen tila.

Mietin tuon kuvan ottotavan informaation tarpeellisuutta, ja se konkretisoitui kun olin asentamassa kameraa. Koska kamerassa ei ole ulkopuolista näyttöä kameran suuntaamiseen, sen joutuu tekemään näppituntumalta. Jos pidempään asentelee ja liikuttelee kameraa niin se tietenkin laukoo ja lähettelee samalla kuvia. Kun kameran on mielestään asentanut ok asentoon, siltä voi tekstiviestillä tilata kuvan tarkistaakseen suuntauksen. Tässä vaiheessa tuolla idikaatiolla, kuinka kuva on otettu, voi erottaa tilatun kuvan kameran ottamista ja lähettämistä muista kuvista.

Uovision_SMS_12_1

Samasta paikasta Uovision 12:n lähettämä kuva. Sumensin ratsukon ettei kukaan närkästy. Kuvassa tullut jo vähän lunta, mutta kirkkaat kohdat eivät ole palaneet puhki Burrelin tavoin eikä kuva ole punertava. Vasemmalla olevien männyn ja kuusen oksistot erottuvat tässä Burrelia selkeämmin.

PIC1

Vanhemmankin Uovisionin sähköpostikuvan koko on Burrelin kuvaa suurempi ja laatu hieman parempi. Väreiltään Burrelia huomattavasti tasapainoisempi. Klikkaamalla kuvaa saa täysikokoiseksi.

PIC4

Kamerasta pyydetyssä yökuvassa on paljon kohinaa ja outoja pystyraitoja. EDIT: Lähetettävän kuvan pakkausvirhe, kamera lähtee vaihtoon!

PIC3

Vertailun vuoksi vanhankin Uovisionin lähettämä yökuva on huomattavan paljon selkeämpi.

S12 päi

Burrel S12 täysikokoinen päiväkuva, klikkaamalla saa täysikokoiseksi. Jos kuva ei näy, niin päivitä avautunut selainikkuna. Tämä on kaverin kamerasta. Myös tässä on havaittavissa punertavuutta. Jos kuva ei näy niin päivitä avautunut ikkuna.

MS_ruokinta_automaatti_3

Burrel S12 täysikokoinen yökuva, klikkaamalla saat täysikokoiseksi. Burrelin yökuvia vaivaa selkeä kohina.

MS_ruokinta_automaatti_4

Burrel S12 täysikokoinen hämäräkuva, klikkaamalla saat täysikokoiseksi. Täysikokoisessa kuvassa kohina näkyy selkeästi.

Seuraavassa vertailussa tarkastellaan muistikortille tallennetusta täysikokoisesta kuvasta leikattua osa-aluetta:

Burrel

Seuraavissa kuvissa on punaisella näkyvä alue täysikokoisena.

Burrel1

Tässä Burrelin kuvasta leikattu alue.

Uovision_1

Ja tässä Uovisionin vastaava kuva.

Uovision_2

Burrelin täysikokoinen kuva on 3200 x 2400 pikseliä ja Uovisionin 4032 x 3024. Tässä kuvassa Uovisionin kuva on ensin pienennetty Burrelia vastaavaan 3200 x 2400 kokoon ja sitten leikattu osa-alue.

Ja vielä pari pienennettyä yökuvaa:

BurrelYo

Burrelin yökuva.

UovYo

Uovisionin yökuva.

Pupu

Uovision yökuva

Kaverini sai Burrelin kameraan päivityksen. Seuraavissa kahdessa kuvassa kuvat ennen ja jälkeen ohjelmiston päivityksen. Kuvassa on aika huikea ero päivityksen jälkeen.

punertava

Burrel ennen ohjelmiston päivitystä

hare

Burrel ohjelmiston päivityksen jälkeen.

Omalla vastuullaan päivitystiedoston Burrel S12 HD + SMS – mallille voi ladata ja asentaa tästäkin: Burrel päivitystiedosto

Sama päivitystiedosto käy myös Burrel S10 HD + SMS- mallille.

Sijoita FWS100.bin tiedosto kameran muistikortille. Paina kameran näppäimistöstä play näppäin pohjaan ja siirrä virtakytkin setup-tilaan.Kamera päivittyy ja käynnistyy tämän jälkeen normaalisti.

6.10.2015 Huom! Tämä päivitys jo vanha! Toukokuussa 2015 ilmestynyt uudempi, joka ladattavissa esim. Facebookissa Riistakamera galleria-ryhmässä.

 

Uovisionin esimerkkivideo:

Kannattaa huomioida, että asettaa jo kotona asetuksia tehdessä halutun videon pituuden. Videon pituus on valikon viimeisenä vähän piilossa, ja itse en huomannut sitä etukäteen asettaa. Sitä kun ei voi tässä kamerassa säätää etänä, joten minun ensimmäiset videon pätkät olivat oletusasetuksen mukaisia, eli kestoltaan vain 5 sekuntia.

 

Kettu huomaa kyllä selvästi kameran.

53 kommenttia

Hyppää kommentti lomakkeelle

  • tuomas on 3.4.2015 at 7.24
  • Vastaa

  no miten se kaveris ehjä pelas

 1. Artikkelin kaikki Burrelin kuvat, missä automaatti on kokonaan näkyvissä, on nimenomaan kaverin kamerasta. Eli tuon ohjelmistopäivityksen jälkeen kuvien laatu parani oleellisesti. Odottelen että saisin häneltä vielä videon pätkän vertailtavaksi.

   • jukka on 15.4.2015 at 20.01
   • Vastaa

   mistä sivuilta nuo ohjelmapäivitykset löytyy,jos vaikka haluaa käydä kattomassa uusimpia päivityksiä,siis ton burrelin

   1. Ei varmaankaan mistään sivuilta, vaan niitä pitänee kysellä myyjäliikkeeltä.

  • tuomas on 11.4.2015 at 4.59
  • Vastaa

  juu kiitos tiedosta

  • Pertti Oravisjärvi on 7.8.2015 at 17.53
  • Vastaa

  Moi!

  Asetusten kanssa Burrelin kanssa tuskailen minäkin. DNA olisi liittymä ja multimediana lähtee, mutta sähköpostiin ei sitten millään, Asensin tuon G-mailin , mutta ei toimi.

  P.O

   • Isovaalea on 23.1.2016 at 21.59
   • Vastaa

   Mulla kuvat tuli spostiin heittämällä. Kameran sposti on Yahoo > vastaanottava sposti GMail.

   SMS etäohjaus ei pelitä olen testannut kuvapyyntöä ja lähetystilaa pois. Kuvia lykkää kun kulkee kameran ohi. Ei tule SMS status response viestiä (vastaanottokuittausta)

   • Rene on 27.7.2016 at 14.24
   • Vastaa

   Oli sama ongelma tuon kuvien lähettämisen kanssa. Tuohon ”Image From” kenttään ei saa kirjoittaa ääkkösiä. Kun vaihdoin Mökki sanan Mokki muotoon, niin johan alkoi toimimaan.

 2. DNA:sta ei ole kokemuksia. Itse käytän Saunalahden liittymiä. Jos kuulut Facebookiin niin kannattaa liittyä ryhmään ”riistakamera galleria” ja kysyä neuvoa siellä. Sieltä löytyy innokkaita auttajia. Siellä voi käydä asetukset läpi yksityiskohtaisesti ja jotain vinkkejä sieltä jo löytyykin.

  PKe

  • Reijo on 13.8.2015 at 11.36
  • Vastaa

  Burrell S12 -mallin sitten minäkin ostin kun oli lahjakortti kauppaan joka myy vaan tätä merkkiä. Kuvailen ihan vaan omalla tontilla joten lähettävää mallia en tarvinnut. Nyt on pari yötä kokemusta ja mäyrä on tarttunut pariinkymmeneen kuvaan.

  Aloitus oli aika sekava, käyttöohje ei mitenkään selkeältä vaikuta ja kameran toimintalogiikka ummikolle on aivan turhan mutkikas. Missään ei kerrota että kun teet näin ja näin niin kamera on toimintavalmis. Sama koskee kuvien latausta tietokoneelle, ei halaistua sanaa. Myyjäliikkeeltä kyselin kameran ohjemistoversiota, vastauksena oli hiljaisuus ja olkapäiden kohottelu.

  Ihan ensivaikutelma tuo mieleen halvan kiinankrääsän, rakenne on jotenkin prototyyppiasteelle jäänyt. Tosin kuvista päätellen ihan samanlaisia ovat muutkin tuotemerkit. Käsittämätöntä on ettei kamerassa ole mitään suuntausmahdollisuutta, ripustetaan sinnepäin ja toivotaan parasta. Saahan siihen livekuvan halvasta halvimpaan tosisurkeaan takanäyttöön mutta kameran takakansi täytyy olla auki eikä kamera saa olla ripustettu paikalleen! Minkäänlaista kallistusmahdollisuutta ei ole, pyöreä puunrunko on ainoa tapa kiinnitykseen. Tai onhan siinä kierrereikä kamerajalustaa varten mutta jos kamera on jalustassa ei kantta saa kiinni eikä ulkoista virtajohtoa paikalleen koska liittimen reikä on aivan jalustakierteen vieressä. Käsittämättömiä möhläyksiä. Virtaliittimen kokoa ei ole missään mainittu ja se onkin todella harvinaista mallia, itsellä on laatikollinen noita liittimiä mutta ei tuota kokoa, poralla ja sorvilla sai sentään modifioitua sopivan.

  Kuvalaadusta en vielä osaa kauheasti sanoa mutta yökuvissa tuntuu olevan kovasti kohinaa ja pakkausaste on järkyttävä, tämmöisiä kuvia syntyi 10 vuotta sitten halpisnettikameroilla. Täytyy vähän testailla eri asetuksilla. Mutta on tuossa hyvääkin, liiketunnistin tuntuu toimivan hyvin ja kuvia on tullut silloin kun pitääkin. Mutta jos tämä on TM:n testivoittaja niin kuinkahan huonoja ne muut ovatkaan?

  Ai niin, kamera ilmoittaa ohjelmistoversioksi: Laiteversio 2, Ohjelmisto 2015/05>/07 – 09:02:03. Mikähän mahtaa olla se versio joka näiltäkin sivustoilta on ladattavissa?

  Reijo

  1. Samaa totesin itsekin riistakameroiden laadusta tuolla Facen riistakameraryhmässä. Olisi mielenkiintoista nähdä oikean kameravalmistajan versio riistakamerasta. Liekö noiden markkinat kuitenkin sen verran pienet, etteivät suuret kameramerkit ole lähteneet noita valmistamaan. Millainen lie Reconyx, ainakin hinnan perusteella voisi päätellä laadukkaammaksi.

   Näillä sivuilla ladattavissa oleva ohjelmisto lienee vanhempi, ainakin tuo päiväys niin viittaisi.

  • Reijo on 14.8.2015 at 18.42
  • Vastaa

  Viimeöinen kokeilu meni pieleen ihan omasta syystä, sekalainen joukko NiMh-akkuja ei toiminut enää kolmatta yötä vaan tuloksena oli 47 kpl sekunnin mittaisia videoita mäyristä takapihalla. Tänään noita akkuja on seulottu kuormituskokeilla ja neljä niistä kokee nyt exoduksen kuten Kylmälehto sanoisi. Ensi yönä toivottavasti sitten toimii.

  Tämä johdatteleekin sitten suurimpaan Burrelin käyttöfilosofian hölmöyteen, ulkoisen virtalähteen liittimen sijoitukseen. Kuten käyttäjät tietävät ulkoista virtalähdettä ei voi liittää kameraan takakansi avoimena. Tai voi toki mutta liitin pitää poistaa kun kannen sulkee. Ja kun kaikki käyttönapit ovat sen kannen takana, kamera pitää käynnistää kansi avoimena. Ulkoista akkua käytettäessä pitää siis myös olla sisäiset paristot tai akut mukana. Ja sitten on herran hallussa kun kannen suljettua työnnetään virtaliitin kameraan kiini että sattuiko liitin katkaisemaan sisäisen virransyötön millisekunniksi, tämä katkos riittää nollaamaan kameran asetukset ja tällainen ei lähettävä kameranomistaja ei voi muuta kuin toivoa että kaikki meni hyvin. Aamullahan sen näkee. Että kiitos vaan Tekniikan Maailman testaajat.

  Noista Reconyxin kameroista on paha sanoa mitään mutta ainakin HC600 -mallissa on paristokotelo tasan sama kuin tässä Burrelissa ja rakenne muutenkin tasan Burrelia ja monia muutakin tuotemerkkiä vastaava joten vahva epäilys on että nämä kaikki tulevat samasta tehtaasta. Jotain eroja sitten varmasti on kameran ohjelmistoissa ja ehkä jopa sisuskaluissakin mutta jotenkin nämä ovat kovin samaa soppaa kaikki.

  Reijo

  1. Samalla tavoin virtaliitin on sijoitettu myös Uovisionin kameroissa, ja ongelma on tiedostettu riistakamerafoorumeilla. Jotkut ovat sahanneet kannesta palan pois, jolloin sen voi avata ja sulkea virtajohtoa irroittamatta. Saman aion tehdä itsekin heti kun kameran takuuaika on ummessa.

   PKe

  • Reijo on 14.8.2015 at 22.40
  • Vastaa

  Heti on vedettävä sanojaan takaisin, virran katkeaminen ei näytä vaikuttavan muuhun kuin että kello nollautuu. Hyvä näin.

  Vähän, tai vähäistä enemmänkin epäilyttää että Uovision ja Burrell ovat tasan sama tuote, Burrell on Retkitukun maahantuoma brandi, Retkitukkihan on on tuon vaatimustenmukaisuusvakuutuksenkin eli EC-vakuutuksenkin tehnyt, Uovisionista en sano mitään.

  Itse ostin ensimmäisen digikameran Olympus C-XX jotain 2000-luvun ihan alussa, se oli kuitenkin 1,2 Mpix kamera. Siis jotain aivan alkeellista verrattuna nykyaikaan. Mutta sen kuvat pesevät mennen tullen tarkkuudeltaan ja dynamiikaltaan tämän Burrelin kuvat. Mutta, odotellaan ensi yön videoita.

  Reijo

  • Reijo on 15.8.2015 at 17.49
  • Vastaa

  Eipä mene vieläkään putkeen. Vaikka kamerassa oli nyt kuormitustestatut akut ei yön otoksista tullut sen kummempia, 40 sekunnin pätkää taas. Aamun valossa kun kävin ottamassa kameran pois tuli kyllä ihan kelvollinen yli kymmenen sekunnin otos. Nyt kun purin videot tietsikalle huomasin että kaikki yön pätkät ovat kooltaan 897 kb, siis onko kyseessä joku tiedonsiirto-ongelma? Eilen oli tiedostot kooltaan 993 kb. Mutta miksi sitten aamulla tallettui 14 Mb? Nyt annetaan kameralle uudet alkaaliparistot joten ainakin jännitettä on enemmän. Ei tässä oikein mieli mettä keitä.

  • tuomas on 16.8.2015 at 5.38
  • Vastaa

  onko muistikorttisi nopeusluokkaa 10. 4luokalla oli sama ilmiö kö sulla..

  • Reijo on 16.8.2015 at 16.15
  • Vastaa

  Viime yönä oli sitten tullut videota joten kyseessä oli jänniteongelma. Kameran toiminta on mitoitettu niin tarkalle ettei edes täyteen ladatut NiMh-akut riitä vaikka speksit näin väittävät. Kuvanlaatu ei videollakaan häikäise, suttu on todella kaukana HD-laadusta. Täytyy kokeilla pienemmillä tarkkuuksilla. Kuva on samaa luokkaa kuin tällä sivustolla on esitetty joten kyseessä ei ole yksilövika.

  • Reijo on 17.8.2015 at 10.42
  • Vastaa

  Viime yöltä taas 34 kpl videonpätkiä, kohteena mäyrät ja kissa. Kuvausmodena oli nyt 800*480 ja kuvanlaatu oli huomattavasti parempi kuin 720p@30fps -moodissa. Tarkkuus on käytännössä sama mutta kohinaa paljon vähemmän, laatu on hyvin samanoloista kuin tämän sivuston Uovision-näytteet.

  • Sari Rintamäki on 3.9.2015 at 19.56
  • Vastaa

  Osaatko sanoa kuka asentaisi Turun lähistöllä Bullerin? Ei toimi sähköposti kuvat..

  1. Kuten tuolla aiemmin totesin, niin jos mahdollista niin kannattaa liittyä Facebookin ”riistakamera galleria”-ryhmään. Sieltä saa tosi hyvin apuja. Myös myyjäliike saattaisi avustaa käyttöönoton ongelmissa.

   • Vesa on 4.11.2015 at 14.35
   • Vastaa

   Riistakameroita asennetaan ainakin liikkeessä Turussa

  • Wilzu on 9.11.2015 at 0.18
  • Vastaa

  Ensimmäistä riistakameraa ostamassa..

  Samaa mieltä varmasti moni, että riistakameroiden kuvanlaatu ei ole lähelläkään jo takavuosien digikameroita.. edes pokkareita, saati sitten järkkäreitä. Suurin ongelma varmastikin huonommassa linssissä ja kennoissa, joka taas tarkoittaisi suurempia kustannuksia.
  Vastaavasti näissä digikameroissa harvemmin on lähetys ominaisuutta, liiketunnistinta, etäohjausta.. kustannuseriä nekin.
  Ei sillä ettenkö hartaasti odota sitä tulevaisuutta, kun on vähintään nuo nykyiset riistakameran ominaisuudet JA kuvan laatu oikeasti hyvää.. ja hintakin silti vielä kohtuullinen. ;]

  Mutta kun nyt nuo kuvien laadut on riistakameroissa tasaisen huonossa kategoriassa, niin mikä niistä olisi kuitenkin se suositeltavin?
  Burreliin (S12) aloin jo ”innostumaan”, kun siinä tuntui olevan kohtuu hyvin erinäisiä ominaisuuksia (inframusta, tehoantenni, jne.).
  Mutta sitten osui silmään nämä keskustelut kuvan/videon laadusta, joka tässä tasaisen huonossa kategoriassakin kuulosti defaultina olevan Uovisionissa (12MP?) huomattavasti parempi. Vai pääseekö Burrel ohjelmapäiviyksen jälkeen jotakuinkin samalle tasolle?

  Ja vielä sellainen ihan peruskysymys: jos lähtökohta kameran käytölle on se, että kuvat aina lähetetään jonnekin (Email tai SMS), niin tarvitseeko kamerassa silti olla muistikortti? Ts. tallentaako kamera kuvat ensin muistikortille ja sitten vasta lähettää?
  Olennaisinta tässä oikeastaan on se, että jos muistikortti tarvitaan lähettämiseen, niin tuo kortti pitänee mitoittaa niin, ettei myöskään ”huoltovälien” aikana pääse täyttymään, koska täyteen kuvattu korttikaan ei kaiketi voi tallentaa uusia kuvia, I.e. lähettää niitä..? Vai löytyykö asetusta, jolla vanhemmat kuvat poistetaan uusien tieltä kortin täytyttyä..?

  1. Uusimmilla päivityksillä Burrelissa huonompaa lähinnä yökuvien laatu Uovisioniin verrattuna. Burrelin yökuvia vaivaa edelleen selkeä kohina. Burrelin etuna taas on se, että siihen sentäs tulee päivityksiä, kun taas Uovisioniin ei ole tullut ensimmäistäkään. Burrelissa on Uovisionia huomattavasti parempi videon laatu äänellä, ja nykypäivityksellä kooltaan suurempien kuvien lähetys sähköpostiin. Suuremman kuvan lähetys syö tietysti vastaavasti rasakammin akkuja.

   Ainakin Uovision voi ylikirjoittaa vanhimpia kuvia muistikortin täyttyessä.

   Kamerat vaativat toimiakseen muistikortin. Ja vaikkeivät vaatisikaan, niin sitä kannattaa kyllä käyttää koska kamera tallentaa muistikortille täysikokoisen kuvan. Jos kamera kuvaa jonkin mielenkiintoisen tai erikoisen eläimen/ tapahtuman niin suuremmasta kuvasta se on aina helpompi todentaa. Käytännössähän muistikortteja pitää olla kaksi. Kameralla käydessä siihen vaihdetaan aina tyhjä kortti. Voi toki raahata läppärin metsään ja tyhjentää kortin koneelle metsässä, mutta kätevämpää on vain vaihtaa kortti.

    • Wilzu on 15.11.2015 at 10.53
    • Vastaa

    Kiitos näistä. Taidan aloittaa tuosta Burrelista (S12), katsotaan sitten mitä mallia seuraavat tulee olemaan 😉

  • Teemu on 9.11.2015 at 10.10
  • Vastaa

  Moi.

  Ostin muutama viikko sitten Burrel S12 HD + SMS riistakameran. Ongelmana on ollut kamerassa se että se lähettää viisi kuvaa ja sen jälkeen menee ”mykäksi”. Onko muilla ollut samanlaisia ongelmia ja miten olette saanut tämän korjattua? Kaverin osti myös täysin samanlaisen kameran ja hänellä on kameran kanssa myös sama ongelma.

  TT

  1. Kuulostaa aika omituiselta? Tuollaisesta ongelmasta ei ole ollut tuolla Facen ryhmässäkään juttua. Olisikohan kyseessä ohjelmistovirhe? Kannattaa ottaa suosiolla molempien yhteyttä myyjään.

   PKe

   • Antti Kallio on 12.1.2016 at 12.58
   • Vastaa

   Samat ongelmat täällä. Kaksi laitetta kävin läpi. Soneran ja Saunalahden korteilla. Ei kupikaan toiminut.
   Onkos ongelmaan löytynyt ratkaisua, vai onko susi koko keksintö. Minä luovutin, kamerat palautettu.
   Runsaasti vain turhaa työtä.

   T: AK

  • Jarski on 15.11.2015 at 17.49
  • Vastaa

  moro, ostin myös burrelin s12+sms kameran, lähettänyt aina kolme kuvaa noin puolen tunnin sisällä lähetys viive asetettu 3 min vaikka supit häärää haskalla koko yön, vuorokauden kuvat rajoitettu 50 kpl, kamera haaskalla puhelin tolpassa torstaina ammuin supin jonka jätin haaskalle kavereille ruuaksi, nyt pyysin kuvan kun ei ollut lähettänyt torstain jälkeen ja supin raato oli hävinnyt, ei näköjään voi luottaa tähänkään kameraan, haaska noin 5metrin päässä kamerasta, kameran luottamus pulan takia juuri vaihdoin vanhan uo visionin lähettävän kameran burreliin, mutta ei voi luottaa siihenkään näin pimeään aikaan kun olisi mukavanpaa kyttäillä ja odotella kun taskussa surisee eikä kiikaroida pää kipeänä kultivoitua mustaa peltoa. täytyy vielä vähän aikaa testailla ja sitten varmaan palauttaa kamera!

  T:JV

  • Jari toivonen on 15.11.2015 at 20.27
  • Vastaa

  Moi,itselläni on myös Burrel S12 HD+SMS riistakamera,alussa lähetti hyvin sähköpostiin kuvia mökiltä,mutta esim viime viikolla oli ottanut noin 90 kuvaa,kaikki oli kameran muistikortilla muttei yhtään ollut lähettänyt sähköpostiini,mistähän johtuu ,tietääkö kukaan.

  JaTo

 3. Moi. ostin itselleni kanssa Burrel S12 HD+SMS riistakameran. Kameraan olen muuten ihan tyytyväinen ja kuvia tulee luotettavasti aina kun liikettä on ollut. Mutta yllätyksenä kun kokeilin videokuvausta huomasin että päiväseltään kuvaa ihan asetetun pituisen videon, mutta yöaikaan videoiden maksimi pituus on 1-3s vaikka kamera asetettu 20s. Kysyin tätä ostamastani liikkeestä ja sain vastauksen että se on valmistajan asettama toiminto. eikä voida muuttaa. Eli pettymys tuli tässä vaiheessa. Onko asia tosiaan näin että burrelilla ei saa yöllä pidempiä videoita? onko kukaan törmännyt vastaavaan?

  T

  1. En kyllä tuota myyjän kommenttia ihan hevillä niele. Ainakin itselläni kävi noin Uovisionin kanssa kun oli huonot paristot. Videon led-valaistus vaatii potkua paristoilta.

   PKe

  • Sipi J on 5.12.2015 at 13.26
  • Vastaa

  Moi,

  Teen tässä ulkoista akkupakettia ja rupesin miettimään, että minkä kokoinen liitin menee kameran kannesta läpi? On tulossa lahjaksi, joten en itse pääse kameraan käsiksi.

  Tämän kokoa siis haen: http://i5.aijaa.com/b/00729/14042911.jpg

  -SJU

  1. En tiedä mistä kamerasta on kyse, mutta vanhemmassa Uovisionissa reiän halkaisija on noin 8 mm. Ehkä aavistuksen ylikin. Kun laitoin uudempaan Uovisioniin akkupaketin, niin jouduin vuolemaan liitintä hieman että se meni sujuvasti paikoilleen.

   PKe

  • Reijo Liljedahl on 26.1.2016 at 18.19
  • Vastaa

  Vähän tulee kommentteja myöhässä kun vasta nyt asentelin kameraa kuvailemaan talven kettuja ja jäniksiä. Burrelin virtaliitin on harvinaista kokoa, 1,7/4 mm (sisäreikä ja ulkohalkaisija) tilasin itselleni Partcolta. Kanteen on pakko sahata lovi että saa kannen suljettua virtaliitin paikallaan. Paristoja tässä ei kannata käyttää, virrankulutus on suuri. Vaikka kamera ei olisi päällä menee virtaa 2,2 mA joka tyhjentää paristot kahdessa kuukaudessa. En edes mitannut virrankulutusta kamera päällä, mutta ulkoinen akku on ainoa järkevä virtalähde. Oman akkuni ostin Motonetistä, maksoi kai kolmisen kymppiä.

  Tuo videoiden lyhyys viittaa huonoihin paristoihin, itsellä teki samaa. uudet paristot korjasivat tilanteen mutta vain vähäksi aikaa, taas olisi tarvittu uudet.

  • Skygge on 31.3.2016 at 15.42
  • Vastaa

  Saako tuossa Burrelissa säädettyä kuvaustiheyttä mitenkään? Eli kun liikettä havaitaan, kuinka usein kamera näpsii kuvia?

  1. Kuvausviive-asetuksella saa säädettyä kuinka kauan menee ennen kuin liiketunnistin taas reagoi liikkeeseen.

   PKe

  • Skygge on 2.4.2016 at 14.13
  • Vastaa

  Näin itsekin tulkitsin, mutta jostain syystä esim kuvausviiveen ollessa 5s, laite näpsii kuvia kuitenkin vain muutaman minuutissa. Lisäksi laite lähettää kuvan meiliin vain n joka toinen minuutti. Voikohan tämän johtua liian tehottomista paristoista, vaikka melko uudet ovatkin?
  En oikein keksi juuri muuta selitystä tähän hätään. Tuon time lapsen tarkoitusta en myöskään tiedä.

  Kiitokset vastauksista!

  1. 2G-liittymän nopeudella kuvan lähetyksessä menee noin minuutti, joten vaikka asetuksen laittaisi pienemmäksi niin kamera ei lähetä kuitenkaan nopeammin. Kuvan lähetys häirinnee kameran toimintoja sen verran ettei se kykene ottamaan kuvia asetetun 5 s välein. En usko että johtuu paristoista, vaan ennemminkin kameran teknisistä ominaisuuksista. Tämän vuoksi onkin suositus laittaa kuvausviiveen asetukseksi vähintään 60 s.

   PKe

  • Maukka on 1.10.2016 at 11.10
  • Vastaa

  Ostin Burrel S12-kameran. Osuikohan mulle nyt huono kappale joko kamerasta tai muistikortista, kun ei kopioi muistikortille tuota asetusohjelmaa…???

  1. Kannattanee kokeilla alustaa kortti kamerassa. Jos ei auta niin kokeilla toista muistikorttia. Jos sekään ei auta, niin suosittelen olemaan yhteydessä myyjään, ja lähettämään kamera takuuhuoltoon. Itselläni ei Uovisionin uudessa mallissa toiminut jostain syystä Transcendin muistikortit, vaikka muissa kameroissa ne toimivat moitteitta.

   PKe

  • Juha Salminen on 23.10.2016 at 15.24
  • Vastaa

  Mikähän mahtaa olla vialla kun burrell s12 hd ei tallenna kuvia/ videoita muistikortille lainkaan. Muistikortti on alustettu tietokoneella ja burell kamerassa.

  Juha

  1. Onko aiemmin tallentanut samalle kortille? Kannattaa kuitenkin kokeilla toista muistikorttia. Sitten voi kokeilla palauttaa tehdasasetukset. Jos sekään ei auta niin takuuhuoltoon mikäli takuuta vielä jäljellä.

  • Honda on 25.11.2016 at 6.06
  • Vastaa

  Olen todella pettynyt Burrelin S 12 HD kameraan enkä suosittele sitä kyllä kenellekään ainakaan vartiokameraksi. Viive kamerassa niin pitkä että liiketunnistin ei ehdi mukaan. Ajoin autolla noin kolmekymmentä metriä ja sitten katveeseen tosi hiljaa useamman kerran eri säädöillä. Ei kuvan kuvaa autosta mutta tyhjää mökkitietä kyllä. Myyjä motonetissa totesi että liiketunnistin toimii mutta täytyy olla lämpöä liikkeessä. Ihminen tai eläin. Ei tartu auton peltiin kuvitelkaa. Ymmärsin että riistakameraa voi käyttää myös vartiointiin. Kuvan laatu HUONO.Kuinka voi olla testivoittaja?

  1. Viive tuossa kamerassa pitäisi olla noin sekunnin luokkaa. Kamera on kuitenkin ottanut kuvan, joten liiketunnistinhan on tunnistanut autonkin? Myyjän kommentti kuulostaa siten oudolta. Kannattaa varmistaa kameran toiminta kävelemällä kameran edessä. Jos edelleen vaikuttaa että viive on liian pitkä tai kamera ei ota kuvia, niin kannattaa viedä takuuhuoltoon.

  • Ripa on 20.1.2017 at 12.07
  • Vastaa

  Minäkin ostin Burrel kameran tuon TM-testi kehujen perusteella. Myyjä antoi ymmärtää että kyllä tuote on hyvä mutta kun sitten nämä obgelmat tuli esille jo testausvaiheessa hän selvästi pettyi että takerruin katteettomiin lupauksiin ja olisi sitten perunutkin kaupan.

  Minulla ainakin seuraavat huomiot:

  Akun kesto ei ole luvatun mukainen jos kamera tulee todelliseen käyttöön. 12 Ah ulkoinen virtalähde kestää ehkä max 2 kk. jos kuvia lähettää päivittäin esim. yli 20 kpl. Lupasivat ensin vuoden käyttöajan pelkille pattereille, ja sitten tuolle 4Ah ulkoisella akulla mutta totuus on vähän toinen.

  Liiketunnistin reagoi ihmiseen n. 13-15 metrin päästä, ei 30 m kuten luvattiin jos liike tulee suoraan kohti.

  Kuvalaatu on riittämätön esim. auton rek. numeron lukemiseen suurimmassa osassa otettuja.
  Kameran lähettämät kuvat ovat vain 110 – 180 kB joten 360 -640 pikselimäärä on lähempänä totuutta sähköpostiin tulevista.

  Liiketunnistin kyllä reagoi jokaisen oksan heilahdukseen jos ovat tässä heti lähellä kameraa, joten kannattaa miettiä tarkkaan sijoituspaikka.

  Siis turvakamerana kyseenalainen siksikin että jos ketku havaitsee kameran ei se ehdi lähettämään kuvaakaan tuon pitkän miettimisajan vuoksi, ennenkuin vasara on tehnyt tehtävänsä. Huolellinen naamiointi on paikallaan.

  Mitä mieltä Te muut käyttäjät olette tästä, ikäviä nuo katteettomat lupaukset?

  1. Lähettävälle kameralle vuoden paristojen kesto kuulostaa aika hurjalle 🙂

   Voisin olettaakin että suoraan kohti tuleva kohde on haastavampi liiketunnistimelle kuin suoraan sivuttain liikkuva. Suoraan kohti tuleva kun on pistemäinen joka kasvattaa hitaasti kokoaan. 30 metriäkin kuulostaa aika hurjalta lupaukselta, kokemuksesi 13-15 m lienee realismia. Jossain optimioloissa voi napata kauempaa. Mulla joskus Uovision napannut kuvan yllättävän kaukaa.

   Kuvan laatu näissä 10-12-sarjan kameroissa on vaatimatonta tasoa. Uudemmassa Edge Pro-mallissa alkaa olla oikeasti hyvää kuvanlaatua riistakameralle. http://www.kettunet.com/burrel-edge-pro/

   Kirjoitin kerran artikkelin riistakameran asennukseen liittyvistä ongelmista: http://www.kettunet.com/riistakameran-asentaminen-maastoon/

   Näissä on vielä trigger time noin sekunnin luokkaa kun uusissa malleissa se on lähes puolittunut. Niissä luvataan ajaksi 0,6 s. Lisäksi on tietysti aika mikä menee kuvan lähetykseen. Uudet 3G-mallit lähettävät kuvan sopivalla liittymällä jo eri sukkelaan, 10-20 sekunnissa.

   Niinhän se valitettavasti on että kuluttajille mainostetaan tuotteita hyvinkin optiarvoilla mitkä eivät vastaa käytäntöä. Riistakameroissa hyvänä esimerkkinä myös noi kameroiden resoluutiot. Todellisuudessa kun lähes kaikki kamerat ovat kennoiltaan 5 MP kameroita mutta pikseleitä luvataan niille vaikka kuinka. Samahan se on muissakin tuotteissa, esim. autoissa kuinkahan moni pääsee luvattuihin kulutusarvoihin? Kuluttajille pitäisi mielestäni kertoa todelliset keskimääräiset arvot, jolloin osaa varautua esim. näissä riistakameroissa paristo- / akkukulutukseen.

   PKe

  • Ykä on 21.2.2017 at 11.30
  • Vastaa

  Ostin kans mmökille Burrel S12 kameran vartiaksi mökille,Ei toimi liiketunnistin laiska,Varkailta ei näy kuin kengänpohjat kuvissa ,kymmeniä kuvia on ottanu,mikä avuksi.liiketunnistin säädetty kohtaan Korkea

  1. Tuossa mallissa liiketunnistimen havainnosta kuvan ottoon kuluu noin 1 sekunti. Kannattaa huomioida se kameran paikkaa suunniteltaessa, että kohde pysyy liikkuessaan kameran näköpiirissä. Voihan myös olla että kamera on viallinen, jolloin kannattaa olla yhteydessä myyjään.

   PKe

  • Matias on 25.2.2017 at 15.46
  • Vastaa

  Moi. Mulla meni antenni poikki burrel 12hd kamerasta. Siis ihan sieltä sisältä asti antennin piuha. Mistähän sais ostettua varaosia näihin vekottimiin.

  1. Kannattaa olla yhteydessä myyjään tai maahantuojaan. Retkitukku tuo Burrelia maahan.

   PKe

    • Matias on 26.2.2017 at 11.24
    • Vastaa

    Kiitos tiadosta. Minä oon yhteydessä sinne.

  • Heikki Pekkarinen on 13.7.2017 at 23.32
  • Vastaa

  Minulla on kanssa Burrelin s12hd+SMS kamerasta hieman huonoja kokemuksia. Ostin niitä yhdistykselle paikallisesta eräliikkeestä kaksi kappaletta. Ostin kumpaiseenkin muistikortit ja prepaid-liittymät (Telia). Nollasin PIN-koodit ohjeiden suosituksen mukaan. Asetusten säätämisen jälkeen havaitsin, ettei toinen kamera lähetä kuvia ollensakkaan – ei MMS eikä email. Kortti kirjautuu kivasti verkkoon kameran SETUP-tilassa, täydet kentät. Kuvat tallentuvat kortille ok. Korttina käytän samsungin UHS-I -yhteensopivaa class 10 -korttia.

  Tässä vaiheessa tietenkin testasin liittymän vielä kännykässä ja totesin datan liikkuvan ok, myös multimedia onnistui. Yritin kokeilla uutta email-tiliä omistamallani palvelimella, säätäen palvelimen lähettämään myös suojaamattoman yhteyden kautta tulleet mailit edelleen (siis käytännössä SSL pois päältä), ohjeessa suositellun yahoo-sähköpostin sijaan. Ei onnistunut. Tarkistin sähköpostipalvelimeni logeista että käyttäjätunnus ei ole koputellut palvelimelle ollenkaan.

  Vaihdoin oman kännykän liittymäkorttini laitteeseen ja säädin APN-asetukset softalla kohdilleen. Kuvat eivät lähteneet siltikään. Lähelle kaiutinta vietäessä kaiuttimesta kuuluu vanha klassinen 2G-verkon ”pärpätys” joten päättelen laitteen kirjautuneen verkkoon asianmukaisesti, kuten myös telian kortilla.

  Alustin muistikortin, nollasin kameran ja aloitin prosessin uudelleen, tälläkertaa vaihtamatta kameran kieltä ja tehden vain pakolliset asetukset (APN, email-asetukset, puh.nro) ja varmistuin että laitteen lähetystilana oli Instant (Välitön). Kuvat eivät lähteneet.

  Tämän jälkeen avasin toisen kameran paketistaan, tein perusasetukset ja kokeilin ensin elisan simmilläni.. Sen jälkeen telian. Edelleen sama tilanne; kuvat tallentuvat kortille mutta eivät lähde liikkeelle. Päätin selata netistä mahdollista päivitystä kameran sovellukseen ja löysin retkitukku oy:n sivuilta 09.12.2016 -päivätyn firmware-päivityksen. Kummassakin ostamassani kamerassa oli 2017-2 -päivätty firmware – siis uudempi firmware jota maahantuoja tarjoaa sivuillaan. Päätin siitä huolimatta päivittää vanhemman ohjelmiston toiseen kameraan. Päivitys meni ok ja softaversio näytti taantuneen viime vuoden firmikseksi. Aloitin laitteen tehdas-asetusten palauttamisella ja tein perus-asetukset uudelleen käyttäen jopa vanhemman version SETUP-työkalua. Varmasti jo arvasitte, kamera ei lähettänyt kuvia.

  Laitteet ovat sisaruksia sarjanumeroiltaan, eli ovat tulleet linjastosta peräkkäin. Laitteessa ei tietenkään ole mitään ”debug-tilaa” jossa saisi asiaan paneutunut henkilö tarkistella mitä laite oikein sillä hetkellä tekee. Alkaa vähän usko loppumaan. Helppokäyttöinen testivoittaja.

  • Anne on 5.8.2017 at 10.54
  • Vastaa

  Missä vika burrell ebge pro kysyy suojakoodin,l laittamaan koodia ei hyväksy.

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.